Mate Nemeš: "Nema pritiska, cilj je medalja, nismo došli na izlet!"

 
S. P.
S. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Prvi od srpskih rvača na borilište izlazi Georgij Tibilov

Reprezentativac Srbije u rvanju Mate Nemeš izjavio je danas u Beogradu da se dobro spremio za Olimpijske igre, kao i da je kranji cilj medalja.

- Nismo očekivali da idemo sva četvorica, Kadžaja je prošle nedelje dobio šansu. Srećni smo što idemo u tolikom broju, dobro smo se spremali od januara. Bili smo na evropskim i svetskim podijumima. Naravno, svi idemo po medalju, to je krajnji cilj, a ne samo nastup na Igrama. Čestitam strelcima koji su osvojili zlatnu medalju, mislim da su oni otvorili put svim ostalim sportistima. Meni su Olimpijske igre u Tokiju bile prve i bio sam veoma uzbuđen, u ovom trenutku nemam taj pritisak - rekao je Nemeš na konferenciji za medije koju je rvačka reprezentacija Srbije održala na aerodromu "Nikola Tesla" uoči odlaska u Pariz na OI.

Reprezentativac Srbije u rvanju Aleksandar Komarov rekao je da su pripreme dobro protekle, kao i da očekuje da će na Igrama biti u dobroj formi.

- Dobro smo prošli pripreme, počeli smo godinu dobro. Očekujem da ćemo biti dobroj formi, spremni smo. Videćemo kako će tamo biti - kaže Komarov.

Mihail Kadžaja je pre sedam dana saznao da će dobiti priliku da nastupa na svojim drugim Olimpijskim igrama, zbog povrede češkog rvača Artura Omarova.

- Bili smo srećni kad smo čuli da ću ipak dobiti priliku da nastupam na Igrama. Idem u Pariz da dam sto posto sebe za olimpijsku medalju, ne postoji drugi put - istakao je Kadžaja.

Selektor rvačke reprezentacije Srbije Stojan Dobrev rekao je da očekuje da njegova ekipa pokaže potencijal, kao i da veruje da će se pokazati u dobrom svetlu.

- Očekujemo da pokažemo potencijal, momci su dobro raspoloženi, trenirali su svaki dan za OI, tako da oni znaju šta da očekuju i mislim da su spremni za veliki uspeh. Verujem puno u njih i želim im puno sreće i da pokažu njihove mogućnosti i mislim da će biti sve u redu - izjavio je Dobrev.

Član stručnog štaba rvačke reprezentacije Srbije Vojislav Trajković kaže da će srpski rvači pokazati najbolje što znaju, kao i da su se dobro pripremili.

- Prvi nastup je u ponedeljak, večeras stižemo u Pariz. Imaćemo dovoljno vremena da se dobro pripremimo, da sredimo kilograme koji su već na željenom nivou. Idemo da pokažemo šta smo radili, nećemo ništa prognozirati, svi su nosioci medalja sa evropskih i svetskih takmičenja. Očekivanja su velika, ne treba im praviti optrerećenje, neka pokažu ono najbolje što znaju - rekao je Trajković.

Prvi od srpskih rvača na borilište izlazi Georgij Tibilov, koji će u ponedeljak nastupiti u kategoriji do 60 kilograma.

U utorak nastupa Komarov u kategoriji do 87 kilograma, kao i Kadžaja u kategoriji do 97 kilograma.

Viktor Nemeš će na borilište izaći u sredu i nastupiti u kategoriji do 67 kilograma.

Rvačka reprezentacija Srbije je sa četiri predstavnika u grčko-rimskom stilu jedna od najbrojnijih na Igrama.

Četvorica srpskih rvača imaju ukupno 14 medalja sa evropskih i svetskih prvenstava.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: "Sada ću da zaplačem, okrenula sam se i rekla Damiru sve": Zlatna Zorana Arunović se obratila naciji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA