Olimpijske igre Pariz 2024, Novak Djokovic, lorenzo musetti Ilustracija: Telegraf/Shutterstock/Pete Dovgan/Speed Media/Dubreuil Corinne/ABACA/Abaca Press/Steffie Wunderl / imago sportfotodienst / Profimedia;

Bog tenisa čeka krunisanje: Đoković je u finalu Olimpijskih igara, Srbija uzela drugu medalju u Parizu

 
M. M.
M. M.
 
 ≫ 
  • 3

Čekao je Novak Đoković 16 godina da ponovo osvoji medalju za Srbiju! Isto toliko da se domogne finala Olimpijskih igara i konačno je uspeo - pobedom protiv Italijana Lorenca Musetija rezultatom 6:4, 6:2!

Novakova pobeda je i nova medalja za našu zemlju u Parizu, ukupno druga, a da li će ona biti zlatna i srebrna videćemo u nedelju popodne kada Đoković na terenu "Filip Šatrije" udari na Karlosa Alkaraza.

Ta bronza iz Pekinga 2008. je jedina medalja koju je Nole osvojio, tokom svih ovih godina na Igrama nije mogao da preskoči tu barijeru zvanu polufinale, a ovaj trijumf protiv Musetija je utoliko slađi kada uzmemo u obzir da Srbin dan ranije, zbog povrede, nije znao ni hoće li igrati uopšte.

Italijan je na OI došao u životnoj formi, trenutno je 11. igrač sveta, a svoju jedinu pobedu nad Novakom upisao je baš na šljaci - na Mastersu u Monte Karlu. Takođe, ove godine na Rolan Garosu igrali su pet setova, što jasno pokazuje koliko je Museti nezgodan za Đokovića na ovoj podlozi.

Samo četiri gema za 33 minuta igre na startu meča jasno govori koliko su i jedan i drugi bili "nabrijani" za finale. Museti je bio taj koji je prvi došao do brejk šanse, da bis e Nole spasio i poveo sa 2:1.

Potom je Đoković propustio veliku priliku u narednom gemu, nije iskoristio to što je rival bio nervozan tokom servisa. Vodio je 40:0, zatim imao i četvrtu brejk šansu tokom razlike, ali je Museti posle pet izjenadačenja poravnao na 2:2.

Novak Đoković Foto: RTS / Printscreen

Vikao je Novak ka svom boksu u tom trenutku, čulo se i u TV prenosu "Šta sad, šta sad?" kao da sam nije mogao da veruje šta je propustio, da bi sledeći servis gem ipak dobio sa nulom.

Ali, Museti mu više nije davao priliku da dođe do brejka i uz sitne greške vraćao se nekim sjajnim potezima - 4:4.

Najvažniji trenutak u prvom setu desio se u 10. gemu. Museti je imao 40:0, zatim i zicer na 40:15, da bi Novak iskoristio tu grešku, okrenuo stvari "na svoju vodenicu i brejkom došao do 1:0 u setovima - 6:4.

Nije Museti psihički pao, iako je na neverovatan način izgubio prvi set, te je već na startu drugog seta uzeo brejk. Međutim, istog trenutka je usledio ribrejk Đokovića koji je pri rezultatu 30:0 za Italijana vezao četiri poena - 1:1.

Taj treći gem drugog seta bio je veoma čudan. Novak je dobio opomenu od španskog sudije Kampistola jer je navodno rekao nešto vulgarno tokom "izbacivanja besa" iz sebe, to na brejk loptu. Tu je spasio, ali je potom napravio dve greške i dozvolio je Musetiju da mu opet uzme servis.

Totalno ludilo nastavilo se i u sledećem gemu, jer je Đoković ponovo ribrejknuo Italijana. Zanimjivo, to je bio peti uzastopni gem u kom smo videli da igrači gube svoj servis. Četiri u drugom i onaj jedan u prvom setu - 2:2.

Koliko je Novak bolje izgledao u tim trenucima videlo se i u šetom gemu u kom je ispustio dve brejk lopte, a zatim iskoristio treću i poveo sa 4:2. U tim trenucima ga je išao i smeč, dok Italijan nije uspevao da se "sastavi."

Nijedan gem na svoj servis nije osvojio u drugom setu i morao je da stisne ruku najboljem ikada. Na kraju, Museti će se boriti za bronzu, rival je Feliks Ože-Alijasim, dok za Boga tenisa čekamo krunisanje u nedelju.

Najnovije
21:00

KRAJ! Đoković je u finalu OI - 6:2

Još jedan brejk Đokovića! Vodio je 40:0, Museti je uzeo dva poena, ali taj treći nije mogao. Najzad, Nole je konačno u finalu OI.

20:55

Đoković - Museti 5:2 (II set)

Potvrdio je Đoković brejk i na gem je od finala!

20:50

IDE BREJK ZA NOVAKA! Đoković - Museti 4:2

Lagano je Novak došao do dve brejk šanse, poveo sa 40:15 i naterao Musetija da vrišti. Prvu nije iskoristio, drugu takođe. Loše je zahvatio loptu posle voleja Italijana i izbacio loptu u aut. Međutim, smečom se izborio za treću i poveo sa 4:2.

20:43

Đoković - Museti 3:2 (II set)

Konačno nema brejka, mada je Museti igrao nestvaran tenis. Doduše, i Novak takođe. Digli su publiku na noge, a Nole je poveo sa 3:2.

20:40

NOVI BREJK NOVAKA! Đoković - Museti 2:2 (II set)

Neverovatno, kakav početak drugog seta, opet brejk za Đokovića koji je izjednačio na 2:2.

20:35

OPET BREJK ITALIJANA! Đoković - Museti 1:2 (II set)

Čudan gem! Sudija Kampistol opomenuo je Novaka jer je navodno Srbin rekao nešto vulgarno. U tm trenutku Italijan je vodio 40:30 i imao brejk loptu koju je Nole spasio, ali je ubrzo zabeležio duplu servis grešku i predao servis rivalu.

20:24

NOLE VRAĆA BREJK! Đoković - Museti 1:1 (II set)

Poveo je Museti sa 30:0, Novak iskoristio greške za 30:30, potom i došao do svoje brejk šanse posle dobre igre na mreži kada je pogodio liniju psole dropšota Italijana. Istu je, na kraju i iskoristio.

20:20

BREJK ITALIJANA! Đoković - Museti 0:1 (II set)

Nije Italijan psihički pao posle tog prvog seta, poveo je sa 30:0 i 40:15. Dobio je dve brejk lopte i iskoristio prvu.

20:13

ĐOKOVIĆ BREJKOM UZEO PRVI SET - 6:4

Siguran je Italijan bio na svoj servis, vezao je tri poena i poveo sa 40:0, ali se Nole sjajnim riternom vratio u gem i smanjio na 40:30. Potom iskoristio i grešku Musetija za 40:40, stigao do brejk šanse i uzeo prvi set.

20:07

Đoković - Museti 5:4 (I set)

Uf, kakva greška Đokovića na mreži. Imao je čistu situaciju, trebalo je samo da pretvorei smeč u poen, ali je pogodio mrežu i loptica je završila u autu. Museti je u tom trenutku poveo sa 30:15, ali je Đoković drugim servisom 179 na sat odservirao as, onda uzeo još dva poena za 5:4.

20:02

Đoković - Museti 4:4 (I set)

Iščupao je nekako Museti ovaj gem u kom je Nole vodio sa 30:15. Najpre jedna dobra bekhend paralela, zatim je i servis proradio za 4:4.

19:56

Đoković - Museti 4:3 (I set)

Ubedljiv servis gem Đokovića, da li je vreme za brejk?

19:54

Đoković - Museti 3:3 (I set)

Ne da se Museti, izgubio je samo jedan poen na svoj servis u ovom šestom gemu.

19:48

Đoković - Museti 3:2 (I set)

Sa nulom je Nole dobio ovaj gem, posle nervoze koju je ispoljio pre servisa.

19:48

Đoković vikao na svoj boks!

"Šta sad, šta sad?" Rečenica koju je Đoković viknuo ka svom boksu nakon što je propustio četiri brejk šanse!

Novak Đoković Foto: RTS / Printscreen
19:43

Đoković - Museti 2:2 (I set)

Nervozan je Museti bio, loše je servirao i nanizao je nove neiznuđene greške.Tolike da je Novak imao tri brejk šanse koje, nažalost, nije iskoristio. Imao je Đoković i četvrtu tokom igre na razliku, videli smo pet izjednačenja i gem za Musetija na kraju.

19:30

Đoković - Museti 2:1 (I set)

Nije bilo dobro, Museti je na 30:30 dobio prvu brejk loptu na meču, ali je istu izbacio u aut. Novak je iskoristio greške rivala u nastavku i sačuvao ipak servis.

19:23

Đoković - Museti 1:1 (I set)

Poen od 21 udarca pripao je Musetiju i psole tri direktna poena Italijan je poveo sa 40:15. Vrlo brzo i forhend dijagonalom izjednačio je rezultat.

19:16

Đoković - Museti 1:0 (I set)

Sjajan tenis igrali su i jedan i drugi u prvom gemu, to se posebno odnosi na onaj za 40:15 u korist Novaka. Na krjau, Srbin je i poveo sa 1:0 u gemovima, mada je Italijan ozbiljno pretio i izjednačio na 40:40.

19:10

POČINJE!!!

Novak kreće u svoj pohod ka finalu OI i medalji, prvi će servirati srpski teniser.

19:01

Đokoviću zamotana desna noga

18:57

Novak je ove godine tri puta igra protiv Musetija

Đoković i Museti su se 2024. sastali tri puta i svaki put Nole je izašao kao pobednik. Najpre u Monte Karlu, kada je bilo 2:0, zatim na Rolan garosu (3:2) i pre manje od mesec dan na Vimbldonu.

18:15

Izveštač Telegrafa iz Pariza Dušan Uštević javlja da su uslovi za meč idealni

- Lepo je vreme u Parizu pred Novakov meč sa Musetijem, nebo je vedro uz malo oblaka u daljini, pa će se igrati na otvorenom jer nema najava o kiši. Trenutno organizatori pripremaju teren, šljaka je prečišćena, a potom i poprskana vodom posle treninga koji je imao Novak, a kasnije i kineski miks dubl koji igra finale.

18:05

Ko je Lorenco Museti?

17:57

Sjajna vest iz Pariza, Đoković na terenu

Đoković je trenirao dva sata pre početka duela protiv Musetija. Sparing partner mu je bio Žang, koji igra finale miks dubla.

17:56

Dobrodošli u live blog

Dobro veče i dobrodošli u live blog Telegraf Sporta posvećen polufinalu Olimpijskih igara između Novaka Đokovića i Lorenca Musetija.

Sa vama će, ako Bog da na putu do finala OI, biti Mario Marić.

Video: Stojković: Nisam primetio nijednu ozbiljnu šansu Danske, a ni naš raspad sistema

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nosmoking

    2. avgust 2024 | 20:15

    Idemoooooooooooooo🫵🏻🫵🏻🫵🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • 🇷🇸🇷🇺🇷🇸🇷🇺

    2. avgust 2024 | 20:15

    Хајде Ноле!

  • NWA

    2. avgust 2024 | 21:04

    Srecno Nole. Nazalost u ovom trenutku Alkaraz je fizicki spremniji od svih ostalih tenisera zajedno. Morace Nole da odigra mec zivota da bi uzeo zlato. Jako tesko, videcemo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA