"Svi smo ponosni na Angelinu! Da li smo tužni zbog finala? Jesmo, ali...": Edin Zuković otkrio za Telegraf

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Brz oporavak je važan kako bi bila spremna da u juniorskoj konkurenciji osvoji Svetsko prvenstvo

Tužna vest je pogodila celu Srbiju danas kada je stigla vest o tome da Angelina Topić, najperspektivnija srpska atletičarka, neće nastupiti u finalu, koje je svojim izvrsnim predstavama zaslužila.

Naime, ona je sa teškom povredom, koja bi neke u potpunosti odvojila od sporta uspela da preskoči neverovatnih 192 centimetara, što je bilo dovoljno da se plasira na finale Olimpijskih igara u Parizu.

Međutim stigla je vest, kako je doživela prelom kosti i samim tim neće moći da nastupi u finalu. Povodom toga kontaktirali smo selektora atletske reprezentacije Edina Zukovića, kako bismo proverili kakvo je stanje sa Angelinom i kakvi su planovi za dalje.

Zuković je istakao da su veoma ponosni na Angelinu zbog njenog sportskog ostvarenja, pogotovo što je to učinjeno pod teškom povredom.

- Mi smo stvarno svi ponosni na nju po tome šta je ostvarila sa takvom povredom. To je nešto što je... Ko zna od kada nismo to videli. Da li smo tužni zbog finala? Jesmo, jer smo svi videli da puno vredi. Ali šta da se radi, napravila je svakako jedan veliki uspeh sa svojih 19 godina. Finalista je Olimpijskih igara i sigurno da će u narednom periodu igrati značajnu ulogu - izjavio je Edin Zuković.

Dragutin Topić, Edin Zuković Foto: Marko Jovanović

Morali su hitro da reaguju kako bi ostvarila skokove, a tome su pristupili ekspresno odmah, što je bila dobra odluka jer nije došlo do oticanja povređene noge.

- Medicinski tim je odmah uradio posao posle tog njenog proklizavanja. Odmah su je bandažirali, popila je dve tablete protiv bolova, tako da je to sve rešila. Da se desilo bilo kada drugačije ne bi ni nastupila - dodaje Zuković.

Ističe da neće nastupati u finalu, ali je objasnio i o kakvoj je tačno povredi reč. Brz oporavak je važan kako bi bila spremna da u juniorskoj konkurenciji osvoji Svetsko prvenstvo, koje se održava u Peruu ove godine.

- Neće nastupiti u finalu. Odvojio se jedan deo pri dnu fibule. Slomila je deo kosti što stvara problem. Nosiće četiri nedelje čizmu kao bandažu. Cilj je da je što pre oporavimo, pošto će uskoro Svetsko juniorsko prvenstvo u Peruu, fali joj titula svetskog šampiona, pa ako se pruži mogućnost. Radićemo na tome da je što pre oporavimo. Sutra se već vraća za Beograd kako bi odmah pristupila oporavku, sve ustanove su joj na raspolaganju. Probaćemo odmah to da rešimo, nadamo se da će njena mladost sve to prihvatiti da što pre to zaraste - ističe Zuković.

Veselin Jevrosimović, Edin Zuković Foto: Marko Jovanović

Otkrio je i ko će biti zadužen za njen oporavak, ali i imena doktora koji su joj pomogli da se u Olimpijskom selu što bolje sanira sama povreda.

- Medicinski tim je oko nje, doktor Jovan Đurović i fizioterapeut Slobodan Marković. U Olimpijskom selu je bio specijalista ortoped Branislav Krivokapić i doktor Dragan Radovanović Gaga - zaključio je Zuković.

Angelina Topić trenutno ima tek 19 godina, a njena budućnost je nesumnjivo svetla.

(Telegraf.rs)

Video: Telegraf iznenadio zlatnu Zoranu Arunović

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prle

    2. avgust 2024 | 18:12

    Lepo. Podrška mnogo znači. Bice vremena za nove uspehe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA