Grčka i dalje u životu, sada zavise od Španije: Janis porazio Kengure i održao nadu za put u Pariz

 
S. P.
S. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

San i dalje živi...

Košarkaši Grčke napravili su veliko iznenađenje i uspeli su da savladaju ekipu Australije rezultatom 77:71, po četvrtinama 25:24, 28:12, 9:14, 15:21.

Grci su uspeli da naprave veliku prednost do poluvremena, potpuno su iznenadili Australijance, koji su važili za favorita ove utakmice.

Ipak, pokušali su da opravdaju tu ulogu favorita u drugom poluvremenu, kada su u trećoj četvrtini sveli Grke na svega devet poena.

Međutim, to nije bilo dovoljno jer su postigli tek 14 poena. U poslednjoj četvrtini je bilo drame, ali Gidi je napravio nekoliko grešaka i tako ostavio Grke u životu.

Na kraju je najbolju partiju zabeležio Janis Adetokumbo sa 20 poena, sedam skokova i šest asistencija. Tomas Vokap je dodao 18 poena, a Toliopulos i Mitoglu su ubacili još po 13.

U ekipi Australije Džok Lendejl je ubacio 17, uz osam skokova, Peti Mils je dodao 13, a Dajson Denijels je ubacio 11 poena. Džoš Gidi je imao interesantnu partiju od devet poena, 11 skokova, šest asistencija, ali i pet izgubljenih lopti.

Trenutno su tri tima na skoru 1-1, a Špancima je ostalo da odigraju još jednu utakmicu protiv Kanade. Kanada je jedina sigurno prvoplasirana i sada oni odlučuju sudbinu raspleta cele grupe.

Jedini način kako Grci mogu proći dalje je u slučaju da Španija savlada Kanadu, pošto se posle gleda međusobni skor između Australije i Grčke koje imaju isti skor.

(Telegraf.rs)

Video: "Sada ću da zaplačem, okrenula sam se i rekla Damiru sve": Zlatna Zorana Arunović se obratila naciji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miodrag

    2. avgust 2024 | 16:33

    Ako Spanija izgubi onda Grcka Spanija i Australija imaju isto bodova a u tom krugu Grcka je na -1 Spanija -1 i Australija 2 i tad se verovatno gleda kos razlika ukupna mada nisam siguran i tad bi Grcka bila 3 sa svakim porazom Spanije vecim od 3 kosa i onda bi Grcka cekala Nas protiv Juznog sudana gde bi nasom pobedom Grcka bila medju dve najbolje treceplasirane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA