Nikola Jokić treći u trci za MVP-ja Olimpijskih igara: Ispred su samo zvezda "drim tima" i Kanađanin

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Četvrti na listi trenutno je Nemac Denis Šreder, a peti Kevin Durent (SAD).

LSrpski košarkaš Nikola Jokić pao je za jedno mesto posle drugog kola i trenutno je treći u trci za najkorisnijeg igrača OIimpijskih igara, saopštila je danas Svetska košarkaška federacija (FIBA).

Jokić je trenutno iza lidera, Amerikanca Lebrona Džejmsa i drugoplasiranog Kanađanina Šeja Gildžusa-Aleksandera. Srpski košarkaš u prve dve odigrane utakmice ima prosek od 17 poena, 10 skokova, 8,5 asistencija i tri ukradene lopte, za indeks korisnosti 29,5.

Zanimljivo je da je Jokić posle drugog kola pao na treće mesto iza Šeja Gildžusa-Aleksandera iako ima daleko bolji indeks korisnosti. Kanađaninov indeks je 24,5 u prve dve utakmice, ali ga je FIBA ipak svrstala ispred Jokića.

Košarkaš Oklahome u prve dve utakmice ima prosek od 18,5 poena, pet asistencija, 4,5 skokova, dve ukradene lopte i dve blokade.

Lider trke trenutno je Lebron Džejms iako ima manji indeks korisnosti i od Srbina i od Kanađanina - 21. Džejmsov prosek posle prve dve odigrane utakmice je 16,5 poena, sedam skokova i sedam asistencija, ali sajt FIBA ističe da ima fenomenalan procenat šuta iz igre - 63,6 odsto.

Četvrti na listi trenutno je Nemac Denis Šreder, a peti Kevin Durent (SAD).

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Telegraf iznenadio zlatnu Zoranu Arunović

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA