"Lude agende vladaju svetom": Džejk Pol nudi pomoć Anđeli koja je odustala od meča sa kontroverznom Alžirkom

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Još nije poznato kada bi Karini mogla da se uklopi u taj raspored, niti da li je zainteresovana za ovu ponudu

Italijanska bokserka Anđela Karini povukla se iz olimpijske borbe u Parizu nakon samo 45 sekundi meča. Razlog je bio što nije želela da nastavi borbu protiv bokserke za koju mnogi smatraju da je muškarac, Imane Kelif, iz Alžira.

Ovaj potez je dodatno podgrejao kontroverzu oko polne podobnosti u sportu, posebno jer Kelif i Lin Ju-Ting iz Tajvana nisu prošle testove za količinu testosterona prošle godine.

- Navikla sam da patim - izjavila je Carini nakon borbe.

- Nikad nisam primila takav udarac, nemoguće je nastaviti. Nisam ja ta koja će reći da li je to nezakonito. Ušla sam u ring da se borim. Ali nakon prvog minuta više nisam imala volje. Počela sam da osećam jak bol u nosu. Nisam odustala, ali udarac je previše boleo pa sam rekla dosta. Odlazim uzdignute glave - rekla je Karini.

Poznati bokser i vlasnik promocije "Most Valuable Promotions (MVP)", Džejk Pol, ponudio je Karini priliku da se bori na jednom od njegovih budućih događaja.

- Anđela Karini, iako se tvoji snovi danas nisu mogli ostvariti zbog ludih agenda koje trenutno vladaju našim svetom, voleo bih da ti ponudim da se boriš u predborbi MVP-a, kako bi svetu pokazala svoje talente na pravednoj platformi, a ne protiv muškarca - napisao je Pol na Tviteru.

- Internete, pomozi da ovo dođe do nje - istakao je Pol.

Džejk Pol se priprema za borbu protiv Majka Tajsona kasnije ove godine, ali MVP redovno organizuje događaje za perspektivne amatere koji žele da pređu u profesionalne vode. Još nije poznato kada bi Karini mogla da se uklopi u taj raspored, niti da li je zainteresovana za ovu ponudu, ali to bi svakako osiguralo značajan publicitet i za nju i za Pola.

(Telegraf.rs)

Video: Telegraf iznenadio zlatnu Zoranu Arunović

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA