Svi pamtimo njegovo rivalstvo sa Felpsom i medalje koje nam je doneo: Evo kako danas izgleda Milorad Čavić

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

I dalje prati sport u kojem se proslavio,kao Olimpijske igre u Parizu

Milorad Čavić jedan je od naših najboljih plivača ikada, a za Srbiju se osvojio brojne medalje.

Sa uspehom je predstavljao našu zemlju i na Olimpijskim igrama, a svi se sećamo onog njegovog srebrnog odličija kome je pripalo nakon legendarne trke na 100 metara leptir u Pekingu, gde je na kraju pobedio Majkl Felps, s kojim je imao veliko rivalstvo u karijeri.

Olimpijski komitet Srbije ga je tri puta proglašavao za sportistu godine - 2003, 2008 i 2009. godine.

Kao što je poznato, profesionalno je prestao da se bavi plivanjem. I dalje prati sport u kojem se proslavio,kao Olimpijske igre u Parizu, a za emisiju "Swim Swam" je komentarisao aktuelna dešavanja.

Pogledajte tu emisiju:

Podsetimo, na sednici Vlade Srbije doneta su rešenja o dodeli nacionalnog sportskog priznanja i novčane nagrade sportistima Ivi Obradović, Miloradu Čaviću i Janku Tipsareviću, koje se dodeljuju sportistima, državljanima Srbije u vidu doživotnog mesečnog novčanog primanja, osvajačima medalja na Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama, Šahovskoj olimpijadi, svetskim i evropskim prvenstvima u olimpijskim i paraolimpijskim sportskim disciplinama, ili za sportiste koji su bili nosioci svetskog rekorda u olimpijskim i paraolimpijskim sportskim disciplinama, ili su postali osvajači Dejvis Kup-a ili FED Kup-a Međunarodne teniske federacije sa navršenih 40 godina života, piše Tanjug.

(Telegraf.rs)

Video: "Sada ću da zaplačem, okrenula sam se i rekla Damiru sve": Zlatna Zorana Arunović se obratila naciji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA