"Zbog Novaka sam i ja Srpkinja i sada se zovem Vesela": Neverovatna priča o ljubavi prema Đokoviću

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 2

Nole je inspirisao ljude širom sveta, koji su zbog njega zavoleli i našu zemlju

Fenomen Novaka Đokovića verovatno će se jednog dana izučavati u udžbenicima, a sasvim sigurno će biti snimljeni i mnogi filmovi i biće napisane knjige o njegovoj neverovatnoj karijeri i kako je jedan klinac iz siromašne i ratom razorene zemlje u eri dva najveća tenisera u istoriji uspeo da ih nadmaši i mimo svih očekivanja postane on taj koji ima epitet GOAT-a (najvećeg svih vremena).

Novakova priča inspirisala je i mnoge navijače širom sveta, koji ga prate na svim najvažnijim turnirima, a među takvima su i Šalet i Keli, koje smo sreli na kompleksu Rolan Garosa.

Šalet, koja je doputovala iz Londona u Pariz, isključivo zbog Novaka Đokovića i teniskog turnira na Olimpijskim igrama, bila je posebno upečatljiva, jer je imala veliku srpsku zastavu, ali i šešir u bojama Srbije sa velikim grbom na njemu.

Bila su i raspoložene za priču čim smo im prišli i predstavili se da smo iz Srbije. Odmah su upitale za koji medij izveštavamo i zamolile su da im posle objave pošaljemo tekst da ga vide, a zauzvrat su ponudile snimke koje su napravile na samom terenu u Novakovoj blizini.

Pre samog razgovora, Šalet je imala i zanimljivu konstataciju.

- Moje srpsko ime je Vesela, zbog Novaka i ja sebe smatram Srpkinjom zbog Novaka - istakla je Šalet. Ili Vesela, kako vam je draže.

Opisala nam je i kako je zavolela Novaka i zbog čega ga sada prati na gotovo svakom turniru, a sa ponosom je digla i srpsku zastavu koju joj je posle meča potpisao upravo Novak.

- Baš posle meča je Novak potpisao zastavu. Volim tenis, igrala sam ga i ja ranije na rekreativnom nivou, i primetila sam još pre više od 15 godina momka koji vredno radi, trudi se, koji je izuzetno zanimljiv, ali nikako ne može da se probije na vrh pored Federera i Nadala. Svidela mi se ta Novakova posvećenost, silan trud koji ulaže da nadmaši njih dvojicu i tako je počelo. Pratimo Novaka gde god da igra! Nema gde sve nisam bila da ga gledam. Evo, bila sam i sada na Vimbldonu, pre toga i na Rolan Garosu - opisala nam je Šalet.

Ali, postoje i mnogi koji ne vole Novaka i to što je uspeo da baci u senku velikane poput Rodžera Federera i Rafaela Nadala, pa se dešava često da mu na turnirima zvižde, da navijaju protiv njega, a takve situacije užasavaju Keli, drugaricu koja je sa Šalet došla na Rolan Garos, a kojoj nije bio problem da se uputi iz Njujorka u Pariz zbog Đokovića.

- Na poslednjem meču kada su počeli da mu viču "Buuuu“ rekla sam na glas: "Tako se oglašavaju samo ovce“. I ovi oko mene su odmah prestali - otkrila je ova Novakova verna navijačica.

One još nisu posetili Srbiju, ali ističu da bi jako volele da se to desi, a ističu da im je žao što su čule da je Novak nedavno zatvorio svoj teniski centar.

Na kraju razgovora, Šalet i Keli su istakle da nemaju ni trunku dileme da će Novak na kraju turnira poneti zlato oko vrata.

- Naravno da hoće! Novak Đoković je najveći teniser na svetu svih vremena i zlato pripada njemu.

Podsetimo, Novak će u polufinalu Olimpijskih igara igrati protiv Italijana Lorenca Musetija od 19 časova na Filip Šatrije stadionu. Nema sumnje, tamo ćemo na tribinama ponovo videti i ove dve Novakove velike navijačice.

(Telegraf.rs)

Video: Obišli smo crkvu Svetog Save u Parizu gde često dolazi Novak Đoković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • STOJKE

    2. avgust 2024 | 16:36

    Normanih i dobrih ljudi ima u svakoj zemlji sveta,ali džaba sve to kad su političari i politike takve kave jesu.Svak čast za ovu Gospodju,jer Nole nije baš omiljen na zapadu.

  • RS

    2. avgust 2024 | 17:34

    Hvala Bogu da ima jos normalnih na ovom Svetu, Ove dve dame zasluzuju da posete Srbiju pod hitno i da se same uvere u dusi Stbije i Srba. Kada bih imao sanse ja licno bih platio troskove da dodju i da se uvere sta su Srbi i Srbija. Hvala Damama na vernosti i postovanju Djokovica a samim tim i Srba kapa dole.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA