Pitali smo doktorku šta misli o bokserki koju mnogi smatraju muškarcem: Odgovor će vas naterati da razmislite

 
S. J.
N. S.
S. J. N. S.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 30

Već u prvom meču u kojem je nastupila Kelif, viđen je skandal, kada je njena rivalka, Anđela Karini iz Italije odustala posle 46 sekundi borbe zbog prejakih udaraca

Veliku prašinu podigla je alžirska bokserka, Imane Kelif, kojoj je dozvoljeno da se takmiči na Olimpijskim igrama u Parizu, iako je prethodno izbačena sa Svetskog prvenstva u boksu, jer nisu mogli da joj utvrde pol.

Njoj je tada pronađen dosta viši nivo testosterona od dozvoljenog, te je tada počelo da se sumnja u njen pol.

Već u prvom meču u kojem je nastupila Kelif, viđen je skandal, kada je njena rivalka, Anđela Karini iz Italije odustala posle 46 sekundi borbe zbog prejakih udaraca.

Zbog sumnji u njen pol, ponovo se pokrenula velika polemika, a tim povodom pozvali smo doktorku Biserku Obradović, koja je za Telegraf odgovorila na pitanje o ovoj temi.

- Apsurd je da bude tako osuđena, jer ona je žena. Znači ako ne pije nikakve dodatne supstance, po meni apsolutno ne treba biti osuđena. Ako ima višak muških hormona, to je normalno da ima jači udarac, iako ne prima nikakve hormone. Ako su neke muške osobine došle do izražaja koje su jače nego kod žena to je normalno jer i ima jači udarac nego što ima žena. - počela je doktorka Obradović.

Na pitanje da li sa medicinske strane postoji velika razlika gde ona ne bi više smela da se takmiči u ženskoj kategoriji, doktorka je imala jasan odgovor.

- Ne, apsolutno, pa ima žena koje više vežbaju pa će i imati jači udarac, ako ne uzima dodatnu supstancu nekih hormona ili nešto, apsolutno ne - poručila je doktorka Obradovič za Telegraf.

(Telegraf.rs)

Video: "Sada ću da zaplačem, okrenula sam se i rekla Damiru sve": Zlatna Zorana Arunović se obratila naciji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fedor

    2. avgust 2024 | 14:51

    Poruka za doktorku: Ne hormoni doktorka, hromozomi, hromozomi su u pitanju!

  • Bokser

    2. avgust 2024 | 14:44

    Na sajtu svetske bokserske organizacije stoji saopstenje da nisu radjeni teatovi hormona nego drugi test u kojima nedvosmisleno stoji da je ta osoba musko.

  • Apsurdno

    2. avgust 2024 | 14:42

    objašnjenje doktorke. "Stručno" brani neodbranivo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA