Istorijska odluka: Evo kako Španović, Vilagoš, Topić i ostali srpski atletičari mogu da zarade novac na OI

 
S. I.
S. I.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Revolucija!

Vreme je za "kraljicu sportova" na Olimpijskim igrama! Nadmetanjima u brzom hodanju na 20 kilometara u četvrtak je atletika startovala u Parizu, a gledaćemo je faktički do poslednjeg dana.

Srbija će u Francuskoj imati ukupno šest predstavnika, počevši od Angelina Topić i Armina Sinančevića koji se već nalaze u Parizu i u petak započinju učešće u kvalifikacijama u skoku uvis i bacanju kugle. Pored njih na stazu i travnjak će izaći i Ivana Španović i Milica Gardašević u skoku udalj, Elzan Bibić na 5000 metara i Adriana Vilagoš u bacanju koplja.

Prve medalje u atletici već su dodeljene pošto su Brajan Pintado i Jang Điaju došli do zlata u hodu, a oni su ujedno i prvi sportisti koji su zaradili novčanu nagradu od krovne organizacije njihovog sporta zbog uspeha na OI.

Naime, kako Međunarodni olimpijski komitet (MOK) ne nagrađuje za uspehe, Svetska atletika je još prošle godine donela odluku da za svako zlato u Parizu dodeli po 50.000 dolara osvajaču odličja!

Sebastijan Kou je istakao tu odluku kao revolucionarnu, iako se mnogima ona i nije dopala. Bilo kako bilo, valjda bi i bilo neke logike da sportista dobije i novčani podstrek od svoje krovne organizacija...

Tako će i naši atletičari biti u kandidaturi da pored zlata dođu do novca, koji je u "kraljici sportova" prekopotreban i iz godine u godinu nagradni fondovi rastu, ali čini se nedovoljno brzo.

(Telegraf.rs)

Video: Angelina Topić: "Neću da se razočaram, nadam se da ću biti srećna"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA