Ljubi lepoticu, pobeda protiv Đokovića mu je najveća u karijeru: Ko je Novakov rival u polufinalu OI?

 
M. M.
M. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Njihov duel na programu je u petak od 19 časova

Uspeo je Novak Đoković da se domogne poludfinala Olimpijskih igara, pobedio je Stefanosa Cicipasa u dva seta - iako je zabrinut završio meč zbog potencijalne bojazni oko povrede!

Istakao je da nije siguran da li je sve u redu, ali svi se nadamo da ćemo ga gledati u u petak od 19 časova u borbi za medalju. Rival će biti stari znanac - Lorenco Museti.

U pitanju je italijanski teniser koji je predvodnik novog talasa, 11. je na svetu i uspeo je jednom da dobije Đokovića na sedam duela koliko su odigrali. Bilo je to prošle godine u Monte Karlu, a Italijan je kasnije istakao da mu je to najveća pobeda u karijeri.

- Dosta toga sam uradio prvi put u životu. Zasigurno, ta pobeda protiv Novaka mi je najveća pobeda u karijeri. O tome sam kao dete sanjao, to je bilo ostvarenje velikog cilja - rekao je krajem novembra tokom mečeva Dejvis kupa.

Novak Đoković – Lorenco Museti Foto: Tanjug/AP

Takođe, posle tog meča u Monte Karlu poručio je da je za njega Rodžer Federer GOAT.

- Za mene je Federer najveći teniser svih vremena. On mi je bio izvor inspiracije, šteta što nisam imao priliku da igram protiv njega. Kada je u pitanju moj san, on je da budem prvi reket sveta i da osvojim što više Grend slem titula - rekao je Italijan.

Njihov prvi duel je bio spektakularan, na Rolan Garosu pre tri godine. Museti je imao vođstvo od 2:0 u setovima, da bi Nole izjednačio na 2:2, poveo sa 4:o u trećem i "naterao" rivala da mu preda.

Igrali su i ove godine pet setova na Rolan Garosu, što je svakako pokazatelj da Nole nikako ne bi smeo da se opusti.

Novak Đoković Lorenco Museti Rolan Garos Foto: Tanjug/AP

Museti je, inače, tokom dana izbacio aktuelnog šampiona OI Alkeandera Zvereva, a protiv Noleta će imati i podršku svoje devojke Veronike Konfalonijeri, jedne od najlepših žena tenisera. Njih dvoje su zvanično objavili da su zajedno tokom 2022. godine i od tada jako često objavljuju fotografije na društvenim mrežama.

Veronika radi kao grafički dizajner za "Skaj Sports" Italija i na društvenoj mreži Instagram ima skoro 11.000 pratilaca. Par je u martu ove godine dobio i svoje prvo dete Ludovika.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA