Novak postavio istorijski rekord na Olimpijskim igrama u Parizu: Niko i nikada ovo nije uspeo...

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kakav trijumf...

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Olimpijskih igara pošto je savladao Stefanosa Cicipasa sa 2:0 u četvrtfinalnom duelu u Parizu, a uz to, postavio je novi neverovatan rekord. 

Naime, Novak je pobedom nad Cicipasom uvećao rekord kao teniser sa najviše polufinala na Olimpijskim igrama u muškoj konkurenciji. Naime, posle novogtrijumfa, Novak ima ukupno četiri polufinala.

On je 2008., 2012., i 2021. godini​ obezbedio plasman među četiri najbolja, a i u Parizu je ponovio ovaj uspeh. Uz to, Novka ima priliku i za medalju, a protivnik će mu biti Lorenco Museti.

Osim njega, Rafael Nadal je takođe među teniserima sa više polufinala na Olimpijskim igrama. Nadal je stigao do polufinala dva puta, u Pekingu 2008. i Tokiju 2021. godine. U Pekingu 2008. je osvojio zlatnu medalju, dok je u Tokiju 2021. izgubio u polufinalu od Aleksandra Zvereva.

Uz njega, Endi Mari ima dva polufinala, kao i dve zlatne medalje, u Londonu 2012. i Riju 2016. godine.

Aleksandar Zverev je još jedan igrač koji se istakao na Olimpijskim igrama, osvojivši zlatnu medalju u Tokiju 2021. godine nakon što je savladao Đokovića u polufinalu i Karena Hačanova u finalu​, a u Parizu neće imati priliku da ponovi uspeh pošto je poražen od Lorenca Musetija u četvrtfinalu.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA