Dok svi napadaju bokserku i optužuju je da je muško, on se oglasio i prozvao Italijanku: Ti si sramota za OI

 
M. M.
M. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Jedan je od retkih koji brani Imane

I dok celi svet optužuje bokserku Imane Kelif da je muško i da nije smela da se takmiči na Olimpijskim igrama, te uzdižu Anđelu Karini i saosećaju s njim, jedan alžirski novinar stao je u odbranu svoje sunarodnice koja je postala goruća tema!

Naime, izvesni Dean Ami, koji doduše uglavnom prati fudbal, jedan je od retkih koji je stao na stranu Imane koja je za 46 sekundi pobedila Italijanku.

Tačnije, Anđela se sama povukla nakon što je dobila dva udarca i top prilikom je rekla da udarci njene rivalke "pakleno bole." Nema ko se nije oglasio i napao čelnike OI zbog Imane, dok Ami kaže drugačije:

- Anđela Karini, sramota za Olimpijske igre. Odbila je da se rukuje, primila dva jaka udarca i povukla se posle jednog minuta. Kelif je žena i bila je bolji borac!

Inače, spekuliše se da Imane ima DSD, retko stanje koje pogađa samo oko 1,7 odsto populacije. DSD mogu rezultirati time da osobe koje izgledaju kao žene imaju muške hromozome ili anatomiju. To je ono što bi moglo da je razlikuje od drugih.

Po definiciji, DSD (Differences of Sex Development) označava razlike u razvoju pola i odnosi se na grupu stanja kod kojih je razvoj hromozomskog, gonadalnog ili anatomski pola atipičan. Ova stanja mogu rezultirati različitim fizičkim manifestacijama i mogu uticati na pojedince na brojne načine, uključujući njihov reproduktivni i fizički razvoj.

Kod slučajeva sportista sa DSD-om, postoji nekoliko problema koji izazivaju brojne kontroverze. Neki od njih su "pravda u sportu". Sportisti sa određenim tipovima DSD mogu imati više nivoe testosterona ili druge fizičke karakteristike koje mogu pružiti takmičarsku prednost u snazi, brzini ili izdržljivosti. Tako, Međunarodna atletska federacija (IAAF) i Međunarodni olimpijski komitet (IOC), uspostavili su pravila za regulisanje učešća sportista sa DSD kako bi se osigurala ravnopravnost u takmičenju.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA