"Anđela, ti si šampion, to je nakaradni sistem vrednosti": Sportsko društvo iz Srbije šalje zlato Italijanki

 
S. P.
S. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 7

Lep gest srpskog sportskog društva

Prema mišljenju mnogih desila se velika nepravda u sportu na Olimpijskim igrama u Parizu, kada je u boksu Imane Kelif, za koju ne znaju kog je pola, pretukla Anđelu Karini.

Ona je nakon jednog silovitog udarca odustala, samo 45 sekundi od starta meča, a to je odmah pokrenulo brojne komentare.

Povodom cele situacije oglasilo se i Sportsko društvo Ušće sa Novog Beograda, koje je odlučilo da pokloni simbolično zlatnu medalju italijanskoj sportistkinji.

- Poštovana Anđela, duboko smo dirnuti vašim potezom na OI 2024. U duhu sporta i pravih vrednosti želimo da vam odamo priznanje da ste za nas šampion! Moglo se naslutiti na osnovu ceremonije otvaranja u kom pravcu idu OI. Verujemo da je Vaš potez osvojio srca ogromnog dela planete, ali na žalost malo je onih koji to smeju da priznaju… Iskrene čestitke, zadali ste nokdaun nakaradnom sportskom sistemu vrednosti. Mi kao malo sportsko društvo ne možemo da ispravimo nepravdu koja Vam je načinjena ali možemo da Vam pružimo podršku u ovom teškom trenutku za vas i za sport… Simbolično vam šaljemo zlatnu medalju da znate da ste za nas pravi šampion! - napisalo je Sportsko društvo Ušće Novi Beograd.

Ovo je svakako lep gest, a za mnoge ljude je prava pobednica ovog meča Anđela, koja je ujedinila ljude po društvenim mrežama.

Sportsko društvo Ušće je najstarije sportsko društvo na Novom Beogradu. Zanimljivo je da je među osnivačima tog sportskog zajedništva bio i Božidar Maljković, tada tinejdžer a danas predsedik OKS.

Takođe, Marina Maljković - današnji selektor košarkašica na OI je imala šampionske uspehe sa ŽKK Ušće.

Osim pomenutih sportskih radnika i osvajači zlatne medalje na OI Damir Mikec i Zorana Arunović takođe treniraju u Streljačkom klubu Ušće.

(Telegraf.rs)

Video: Jelena Arunović: Sada treba da slavimo ogromno dostignuće, biće vremena za dalje planove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mića sremac

    1. avgust 2024 | 18:06

    Postoji muški pol i ženski pol sve ostalo je dijagnoza. Smatram da ne treba više učestvovati na OI pod ovim uslovima gde se ne zna ko je ko i šta je šta.

  • radovan III

    1. avgust 2024 | 18:06

    Nije to "nepravda u sportu". To je debilizam ili idiotizam zapadnih "demokratskih sistema vrednosti".

  • DENI

    1. avgust 2024 | 18:07

    Svaka cast normalni narode, ovaj svet i vodje su nakaradni odavno. Ovo je dokaz tome, pa i pocetak OI smo videli nakaradnost i izrugivanju svetih stvari.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA