Tomi Pol otkrio ko je favorit za olimpijsko zlato, pa upitan za koga će navijati: Odgovorom nasmejao novinare

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Amerikanac je ostao pomalo zakopčan u tom smislu

Američki teniser, Tomi Pol nije uspeo da napravi senzaciju na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto ga je Karlos Alkaraz iz Španije savladao sa 2:0 (6:2, 7:6). Nije ovo kraj u Francuskoj za Amerikanca koji ima još i duel sa Tejlorom Fricom u dublu.

Upitali su odmah Pola šta misli - ko je favorit za zlato nakon što je on napustio takmičenje?

- Pa, pošto Alkaraz nije izgubio meč ovde, mislim da je on favorit.

Kada je upitan za koga će navijati, dao je odgovor koji je sve u momentu nasmejao.

- Navijaću za mene i za Frica (smeh). Gledaću mečeve, ni za koga neću navijati. Biće sjajno, želim da odem sa Olimpijskih medalja sa medaljom.

Kaže da je i pored svega zadovoljan time kako je nastupio.

- Rekao bih da sam igrao bolje na kraju drugog seta nego na početku meča. Počeo sam da igram agresivnije. Ali on je pronalazio udarce kada mu je to bilo potrebno, stizao neke loptice. To što sam došao do ranog brejka u drugom setu je bilo dobro, ali morate da izdržite do kraja, pogotovo protiv igrača koji imaju dobar ritern. Nisam previše razočaran svojom predstavom, mislim da sam bio bolji nego na Vimbldonu, igrao agresivnije. 

Uporedio je duele sa njim na šljaci i na travi.

- Na šljaci možete da se izvučete iz nekih poena kada ste u defanzivi, na travi je to teško, izaći iz te defanzivne situacije. To je bilo jako teško, moram da budem srećan zbog toga kako sam igrao drugog seta, treba da izvučem neke stvari iz ovog meča koje mogu da koristim u narednim mečevima protiv njega ili na šljaci. Alkaraz je sada zlatni standard. On je osvojio poslednja dva Grend slema, mlad je, pun energije. Sa Vimbldona smo se vratili ovde na šljacu sa njim na umu.

Temperatura je bila pakleno vrela i danas, a hladne vode nije bilo pored terena.

- Mislim da sam se danas osećao najbolje, temperatura je bila niža nego prethodna tri dana. Stvarno je bilo vrelo, kao da smo u paklu. Jedina stvar teža nego pobediti Alkaraza je naći hladnu vodu ovde. 

(Telegraf.rs)

Video: Obišli smo crkvu Svetog Save u Parizu gde često dolazi Novak Đoković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA