Evo kako poraz Zvereva utiče na Đokovića u Parizu: Novak ima otvoren put do zlata na OI

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Šampion iz Tokija je eliminisan...

Najbolji srpski teniser Novak Đoković bori se za plasman u polufinale protiv Stefanosa Cicipasa, a pred duel u četvrtfinalu, dobio je vest o ispadanju Aleksandra Zvereva sa turnira. 

Naime, Nemac je aktuelni šampion Olimpijskih igara, a neće imati priliku da brani osvojenu titulu u Tokiju pošto je u četvrtfinalnom duelu poražen od Italijana Lorenca Musetija sa 2:0.

Ovaj rezultat, i te kako, utiče i na srpskog tenisera, jer su upravo on i Zverev, svrstani među glavne favorite za najsjajnije odličje.

Tako, Novak prvo mora da prebrodi duel sa neugodnim Grkom, a onda bi ga Lorenco Museti sačekao u polufinalu u direktnoj borni za finale i medalju na Olimpijskim igrama.

Sa druge strane, Zverev je slavio baš protiv Novaka u polufinalu na putu do zlata u Tokiju, uz to Nemac je trenutno u sjajnoj formi pošto je igrao i finale Rolan Garosa u kojem je, posle maratona i pet setova, protiv Karlosa Alkaraza poražen.

Sa druge strane, Museti je, mnogo bolji potencijalni rival za Novaka. njih dvojica su odigrali poslednji meč na Vimbldonu 12. jula i tada je Novak ubeldjivo slavio sa 3:0. Uz to, dvojica tenisera su ukupno odigrala sedam duela, a Italijan je slavio samo jednom, i to, u osmini finala Mastersa u Monte Karlu prošle godine.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hocete li

    1. avgust 2024 | 17:56

    Bar jednom pustiti coveka na miru da igra tenis i ne cita svasta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA