Olimpijske igre Pariz 2024, Novak Djokovic, Stefanos Tsitsipas Ilustracija: Telegraf/Shutterstock/CHRISTOPHE SAIDI / Sipa Press / Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia;

Novak Đoković je u polufinalu Olimpijskih igara! Čudesni Srbin jači od Cicipasa i povrede, san o zlatu traje

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
  • 6

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Olimpijskih igara pošto je savladao Stefanosa Cicipasa sa 2:0 u četvrtfinalnom duelu u Parizu!

Ubeldjivo, sigurno, atraktivno! Tako bi najbolje moglo da se opište sve ono viđeno u četvrtfinalnom duelu u kojem je Novak odigrao odličan meč.

Novak i Stefanos od starta meča prikazali su odličan tenis.Đoković je započeo set sigurnim servisom i brzo poveo sa 1:0, ali Cicipas je odmah odgovorio za 1:1, i to, posle maratonskog gema.

Đoković je nastavio sa sigurnom igrom, osvojivši sledeći gem za vođstvo od 2:1. U četvrtom gemu, Cicipas je izgubio servis nakon intenzivne borbe, što je Đokoviću omogućilo da dođše do brejka i poveća prednost na 3:1. Do kraja seta, Novak je igrao onako kako ume, i sigurnom igrom dolazi do 6.3.

U nastavku, viđena je totalna drama. Cicipas je odmah napravio brejk. Potom, uspeva da ga potvrdi, a onda dolazi do dve brejk prilike u trećem gemu.

Odmah je napao rivala, brzo došao do 30:15, a onda i do 40:15! A onda.... šok! Novak je počeo da hramlje. Vidna je bila  bolna grimasa na licu, kojom je zabrinuo sve navijače. Tokom gema, na 40:40 zatražio je medicinski tajm-aut. Za to vreme, Cicipas je servirao i došao do lako osvojenog gema.

Novak se posle ukazane pomoć vratio na teren. Bol koji je osetio ne odnosi se na koleno koje je operisao, ali je vidno da se sve teže kreće. U ovom gemu se oslanja na servis. Posle 30:30, Novak ne koristi izglednu priliku za poen, Potpuno je dekoncentrisan i Cicipas dolazi do 40:30. Grk pravi novi brejk za 4:0.

Novak Đoković Stefanos Cicipas Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović/bs

Delovalo je da je sve gotovo u ovom setu! novak je nekako uspeo da podigne nivo igre i vrati jedan brejk grku. Potom, u pauzi između gemova, Novaku je ukazana pomoć i popio je tabletu za bolove.

Usledio je period bolje igre, a posle maratonskog gema, Đoković "dodaje gas" za 2:4. Potom, Novak je odservirao četvrti as i bez izgubljenog poena dolazi do gema, a onda.... nova drama.

Cicipas je poveo 40:0, bio na korak od osvajanja seta, da bi Novak spasao tri set lopte, izjednačio, a onda poveo i potpuno preokrenuo tok gem i novim brejkom se potpuno vratio u set!

Do kraja, Novak dolazi do 5:5, a onda i 6:6, pa je taj-brejk odlučio pobednika seta, i meča.

(Telegraf.rs)

Činjenice

  • Novak Đoković i Stefanos Cicipas igraju meč četvrtfinala na Olimpijskim igrama u Parizu
  • Meč Srbina i Grka počinje u 19.00 sati na stadionu "Filip Šatrije"
  • Pobeda u ovom duelu donosi polufinale i borbe za medalju
  • Ukupno 14 puta su se sastali Novak i Stefanos, a Đoković vodi sa 11:3.
Najnovije
21:15

Kraj! Novak Đoković je u polufinalu Olimpijskih igara!

21:09

II Set, tej brejk - ĐOKOVIĆ - CICIPAS: 6:6 - Taj-brejk odlučuje!

Odmah je Cicipas napravi mini brejk za 2:0. Novak dobrim servisom smanjuje na 1:2. Potom, Cicipas pravi grešku za 2:2. Novak je vratio mini brejk. Grčki pravi duplu grešku i donosi Novaku 3:2. Potom, Novak Đoković drop šotom dolazi do 5:3 za novi mini brejk.

21:06

II Set, ĐOKOVIĆ - CICIPAS: 6:6 - Taj-brejk odlučuje!

21:04

II Set, ĐOKOVIĆ - CICIPAS: 5:6

Cicipas osvaja gem na svoj servis i sada Novak servira za ostanak u setu.

20:58

II Set, ĐOKOVIĆ - CICIPAS: 5:5 - Novak je neverovatan!

Uspeo je Novak da se vrati posle 4:0! Sve je potpuno otvoreno u drugom setu!

Novak Đoković Foto: Dimitar DILKOFF / AFP / Profimedia
20:51

II Set, ĐOKOVIĆ - CICIPAS: 4:5 - Idemo Noleeee!

Grčki teniser je poveo 40:0, al ije Novak uspeo da spasi tri set lopte. Posle 40:40, Novak uspeva da podigne nivo igre, a onda potpuno šokira Cicipasa novim brejkom za 4:5. Sve je potpuno otvoreno u drugom setu!

20:43

II Set, ĐOKOVIĆ - CICIPAS: 3:5 - Novak perfektan!

Novak je odservirao četvrti as i bez izgubljenog poena dolazi do gema. Sada Cicipas servira za osvojeni set i izjednačenje!

20:36

II Set, ĐOKOVIĆ - CICIPAS: 2:4!

Novak je ponovo morao da se brani. Novi nalet Cicipasa koji dolazi do 40:30 i prilike za brejk. Đoković prvu brejk loptu brani, a posle druge, viđen je najlepši i najbolji poen na meču! Novak je namučio Cicipasa, prvo drop šotom, posle lobom, da bi se odbranio i osvojio poen koji mu je doneo 40:40.

Potom, Đoković je imao priliku da osvoji gem, ali Cicipas vraća egal, da bi Nole onda došao do poena i osvojio maratonski gem.

20:27

II Set, ĐOKOVIĆ - CICIPAS: 1:4 - Brejk Đokovića!

Delovalo je da je sve gotovo u ovom setu! novak je nekako uspeo da podigne nivo igre i vrati jedan brejk grku. Potom, u pauzi između gemova, Novaku je ukazana pomoć i popio je tabletu za bolove. nastavlja se set.

Novak Đoković Stefanos Cicipas Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović/bs
20:22

II Set, ĐOKOVIĆ - CICIPAS: 0:4

Novak se posle ukazane pomoć vratio na teren. Bol koji je osetio ne odnosi se na koleno koje je operisao, ali je vidno da se sve teže kreće. U ovom gemu se oslanja na servis. Posle 30:30, Novak ne koristi izglednu priliku za poen, Potpuno je dekoncentrisan i Cicipas dolazi do 40:30. Grk pravi novi brejk!

20:15

II Set, ĐOKOVIĆ - CICIPAS: 0:3 - Novak ima bolnu grimasu na licu!

Novak je posle brejka odmah napao rivala. Tako, brzo je došao do 30:15, a onda i do 40:15! Sada je Novak imao dve prilike da vrati brejk, ali obe ne koristi! Uz to, Novak je počeo da hramlje. Vidna je bolna grimasa na licu i odmah je zabrinuo sve navijače. Tokom gema, na 40:40 zatražio je medicinski tajm-aut. Za to vreme, Cicipas je servirao i došao do lako osvojenog gema.

20:12

II Set, ĐOKOVIĆ - CICIPAS: Brejk za grčkog tenisera!

Nešto slabiji gem Novaka. Cicipas je naterao Đokovića na greške i poveo sa 40:30. Potom, Novak je spasao prvu brejk loptu, ali he Cicipas došao i do druge koju koristi i pravi brejk! Sada je na Novaku da odigra kako ume i vrati se u set.

20:05

II Set, ĐOKOVIĆ - CICIPAS: 0:1 - Grk siguran!

Drugi set Cicipas otvara osvojenim gemom. Sada je Novak taj koji na svoj servis kreće po izjednačenje.

19:58

II Set, ĐOKOVIĆ - CICIPAS: 6:3 - Idemoooo!

Novak osvaja prvi set, i to kako! Neverovatan poen Srbina doneo je 6:3 i vođstvo od 1:0 u setovima!

19:53

I Set, ĐOKOVIĆ - CICIPAS: 5:3

Grčki teniser pogađa prve servise u važnim momentima. Tako, uspeo je da osovji gem uz dosta muke. Novak servira za set.

19:49

I Set, ĐOKOVIĆ - CICIPAS: 5:2 - Ma, bravo!

Novak ne odstupa od svoje igre! Ponovo osvaja gem na svoj serivis i sada je Cicipas primoran da servira za ostanak u setu!

Novak Đoković Stefanos Cicipas Foto: Tanjug/AP
19:42

I Set, ĐOKOVIĆ - CICIPAS: 4:1 - Nole potvrdio brejk!

Sjano igra Novak na ovom meču! I ovoga puta nije ostavio rivalu mnogo prostora da se razigra! Za sada, sve funkcioniše baš onako kako želi Novak i put do osvajanja prvog seta je otvoren.

19:34

I Set, ĐOKOVIĆ - CICIPAS: 3:1 - Brejk Novaka!

Pratio je Novak Cicipasa u ovom gemu i posle 0:15 i 15:30, uspeo da izjednači, a onda i okrene gem u svoju korist za brejk u prvom setu! Novak ima otvoren put do osvajanja prvog seta.

Novak Đoković - Stefanos Cicipas Foto: Tanjug.rs/STRAHINJA AĆIMOVIĆ
19:29

I Set, ĐOKOVIĆ - CICIPAS: 2:1

Bekhend viner Đokovića, a onda greška posle fenomenalnog servisa za 15:15. Cicipas je pokušao da nametne svoj ritam Novaku, ali u tome nije uspeo. Đoković osvaja novi gem.

19:24

I Set, ĐOKOVIĆ - CICIPAS: 1:1 --Odmah maratonski gem

Odmah maratonski gem! Novak je dobro namučio Grka, u nekoliko navrata mu nije dozvolio da dođe do gema, posle 40:40, ali je servis dobro služio Cicipasa. Tako, as servisima dolazi do izjednačenja.

19:16

I Set, ĐOKOVIĆ - CICIPAS: 1:0

Odličan start Novaka! Napao je Grka na startu i osvojio gem na svoj servis.

19:07

I Set, ĐOKOVIĆ - CICIPAS: 0:0 - Počinje!

Počinje meč u Parizu!

18:46

Krov će ipak biti otvoren!

Promena pred Đokovićev meč sa Cicipasom. Vreme se poboljšalo, gotovo da nema oblaka na nebu, tako da će se igrati pod otvorenim nebom, bez krova, javlja nam naš izveštač sa lica mesta.

17:17

Ako pobedi Cicipasa, Novak ima protivnika u polufinalu

Aktuelni šampion Olimpijskih igara Aleksandar Zverev neće braniti osvojenu titulu u Tokiju pošto je u četvrtfinalnom duelu poražen od Italijana Lorenca Musetija sa 2:0.

16:34

Novak ispisao istoriju

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Olimpijskih igara u Parizu, pobedom nad Dominikom Kepferom sa 2:0 u setovima.

Novak je tako postao prvi teniser u istoriji, koji je na četiri olimpijska turnira došao bar do četvrtfinala, ali nije to jedini rekord koji je oborio.

Naime, Đoković je sa 37 godina i 61 danom postao i najstariji teniser još od 1988. godine, koji je došao do četvrtfinala u singlu.

16:19

Dobrodošli!

Pratite uživo prenos meča Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa na portalu Telegraf Sport.

Očekuje se da teniseri izađu oko 19 sati na teren.

Video: Novakov odgovor izazvao aplauz novinara i moćno odgovorio za potcenjivanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🇷🇸🇷🇺🇷🇸🇷🇺

    1. avgust 2024 | 20:47

    Хајде Ноле!

  • Pp

    1. avgust 2024 | 20:20

    Neverovatno je koliko se Novaku nešto ne da na Olimpijadi. Pa zar je moralo ovako nešto opet da ga zadesi? I to opet na istom terenu u Parizu... Satanistima najviše smetaju Božiji ljudi i hrišćani kakav je Novak.

  • Maki2

    1. avgust 2024 | 21:19

    Kakav kralj. Nema niko mentalno jači. Kapa dole. Mislim da ga vodi neopisiva želja za zlatom. Jedino mu to fali. Hvala Nole...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA