Vlada Srbije dodelila novnčane nagrade Zorani Arunović i Damiru Mikecu za zlato na Olimpijskim igrama!

 
S. L.
S. L.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Divne vesti za srpske strelce

Vlada Srbije je dodelila novčane nagrade u visini od 200.000 evra u dinarskoj protivvrednosti našim sportistima Damiru Mikecu i Zorani Arunović koji su osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Takođe, osim njih, nagradu je dobila i Jovana Arunović koja je njihov trener.

Na današnjoj sednici doneta su rešenja o dodeli nacionalnog sportskog priznanja i novčane nagrade sportistima Ivi Obradović, Miloradu Čaviću i Janku Tipsareviću, koje se dodeljuju sportistima, državljanima Srbije u vidu doživotnog mesečnog novčanog primanja, osvajačima medalja na Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama, Šahovskoj olimpijadi, svetskim i evropskim prvenstvima u olimpijskim i paraolimpijskim sportskim disciplinama, ili za sportiste koji su bili nosioci svetskog rekorda u olimpijskim i paraolimpijskim sportskim disciplinama, ili su postali osvajači Dejvis Kup-a ili FED Kup-a Međunarodne teniske federacije sa navršenih 40 godina života.

- Donošenje ovih rešenja su od važnog interesa za razvoj i afirmaciju sporta, bolju motivaciju i pripremu sportista za postizanje što boljih rezultata koji će doprineti afirmaciji naše države, pa je samim tim od velikog značaja i interesa za Srbiju - navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: Stojković: Nisam primetio nijednu ozbiljnu šansu Danske, a ni naš raspad sistema

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    1. avgust 2024 | 13:20

    Samo delite pare onima koji vec imaju,mi smo bogata zemlja.Bruka!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA