Ekskluzivno! "Novi Felps" David Popovići za Telegraf: "Srbi, hvala vam, ali ne znam da li sam Srbin"

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 13

Rumunski plivač i olimpijski šampion u razgovoru sa reporterom Telegrafa iz Pariza osvrnuo se i na podršku iz Srbije

Jedna od zvezda ovogodišnjih Olimpijskih igara je i rumunski plivač, David Popovići, koji je svojoj zemlji doneo dosad jedine dve medalje sa ovogodišnjih igara - zlato na 200 metara slobodno, i bronzu na 100 metara u istoj disciplini.Njegov uspeh odjeknuo je i u Srbiji, jer je očigledno da ovaj sjajni 19-godišnji plivač ima srpske korene.

On je svojevremeno i sam rekao to, ali nije se upuštao dublje u tematiku.

Nakon što smo otišli da ispratimo finalno takmičenje u danu kada se borio u finalu na 100 metara slobodnim stilom, odlučili smo i da sačekamo Popovićija i pokušamo da dođemo do njegove izjave.

Zvezda večeri u "Defans areni" bio je Leon Maršan, koji je tada osvojio dve zlatne medalje i digao atmosferu do usijanja, jer je u pitanju francuski plivač, koji je možda i trenutno najveća zvezda Olimpijskih igara.

Ali, glavni događaj večeri bilo je finale stotke kraul i ono je ostavljeno za kraj programa. I videli smo spektakl, jer je Kinez Pan Džanle oborio svetski rekord u spektakularnoj trci. Kajl Čalmers iz Australije je bio drugi, dok je Popovići uspeo da se domogne trećeg mesta i bronzanog odličja i napravi novi veliki uspeh, a iza sebe ostavi velikana poput Maksima Grusea.

Nakon što je u miks zoni napravio nekoliko selfija sa novinarima, sačekali smo ga među prvima, pre nego što je krenuo ka rumunskim novinarima, gde je njih desetak čekalo svoju glavnu zvezdu.

Rekli smo mu da smo iz Srbije i da bismo voleli da sa njim kratko porazgovaramo ukoliko ima vremena, na šta je on sa osmehom prihvatio.

Preneli smo mu da ima mnogo simpatizera u Srbiji da se mnogi raduju njegovim uspesima i medaljama sa Olimpijskih igara i da ga smatraju svojim.

- I ja mislim da je tako. Imam slično prezime kao srpsko - Popović. Ne znam poreklo prezimena, ali zahvaljujem se srpskim navijačima - rekao je Popovići, a onda izgovorio i reč na srpskom.

- "Hvala" - zar ne, tako se kaže? - zahvalan je Popovići.

Nedavno je upravo u Beogradu Popovići osvojio dva zlata na Evropskom prvenstvu u istim disciplinama na 100 i 200 kraul, pa smo ga pitali kakvi su mu utisci iz prestonice Srbije.

- Zaista mi se sviđa Beograd, ljudi su veoma ljubazni, malo je toplije nego u Bukureštu. Sviđaju mi se i grad i ljudi, i hrana je veoma, veoma dobra.

Podsetili smo ga na njegove ranije reči da misli da ima srpsko poreklo, ali da ne zna tačnu istoriju toga, pa nas je zanimalo da li je o tome razgovarao sa roditeljima i bližnjima.

- Ne, ne znam da li imam neko srpsko poreklo, samo je ime vrlo slično. Ko zna? Ne znam zaista.

Na kraju smo ga pitali i da li je naučio neke srpske reči.

- Ne, samo "hvala". Ali, ako znaš kako da kažeš "hvala", pokriven si na svakom jeziku u suštini - odgovorio je Popovići za Telegraf, a na kraju još jednom izgovorio reč na srpskom - hvala.

(Telegraf.rs)

Video: Jelena Arunović: Sada treba da slavimo ogromno dostignuće, biće vremena za dalje planove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buki

    2. avgust 2024 | 08:49

    Normalan dečko. A mi bas preterasmo sa srbovanjem.

  • PAKET

    2. avgust 2024 | 08:51

    Eto, decko sam rekao... nezna !

  • Pp

    2. avgust 2024 | 12:16

    Ako ne znaš onda ne brini, nisi Srbin. Glupo je što prisvajamo ljude koji nemaju ama baš nikakve veze sa Srbijom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA