"Jesam li jednom povratio? Ne, povraćao sam 10 puta": Drama olimpijca u Parizu

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Teška plivačka trka triatlonaca je uzela danak

Imali su triatlonci i triatlonke poslednjih dana velikih problema na Olimpijskim igrama u Parizu, jer zbog zagađenosti reke Sene nisu mogli da treniraju! Čak se  činilo da neće ni plivati tokom takmičenja, nego da će se disciplina modifikovati na duatlon.

Međutim, sve se na kraju dobro završilo i u sredu smo videli kako muškarci "plivaju" u borbi za medalju gde je zlato uzeo Englez Aleks Ji, ali i neverovatnu scenu po završetku trke.

Naime, kanadski triatlonac Tajler Mislavčuk, koji je završio na devetom mestu,  je povraćao nakon trke - što je kamera sve snimila.

- Jesam li jednom povratio? Ne, povratio sam 10 puta... Poslednja četiri kilometra su bila smrtonosna i počelo mi je da mi je muka i jako mi je vruće - rekao je Mislavčuk TV kamerama.

Inače, olimpijski triatlon u Parizu je uključivao 1,5 kilometara plivanja u Seni, plus 40 kilometara vožnje biciklom i 10 kilometara trčanja. Održan je na temperaturama koje su dostizale 30 stepeni Celzijusa.

Pre trke, velika polemika je nastala oko lošeg stanja voda Sene da bi se omogućilo održavanje sportske manifestacije posle kiše poslednjih dana u Parizu. Tri dana pre takmičenja, koje je moralo biti odloženo za jedan dan, količina fekalija u vodama Sene je premašila sanitarne granice.

(Telegraf.rs)

Video: Kula Beograd zasijala u čast Zorane Arunović i Damira Mikeca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brx

    1. avgust 2024 | 08:48

    Pariz...grad svetlosti,Evropa....a fekalije u Seni ili bolje Sena u fekalijama ? A kako je bilo pre sredjivanja ?? (milijardu eura je kostalo sredjivanje reke za olimpijadu).

  • Z

    1. avgust 2024 | 09:06

    Pa kad se pasuljcine najedes pa na triatlon ajde more:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA