Amerikanci rasturili i Južni Sudan: Drim tim na pogon Adebaja opet demonstrirao silu na Olimpijskim igrama

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Nezaustavljivi su...

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država savladali su Južni Sudan rezultatom 103:86 u meču drugog kola grupe C Olimpijskih igara u kojoj je i Srbija i tako obezbedili plasman u četvrtfinale u kom su već i Kanada, Francuska i Nemačka.

SAD je dominirao tokom većeg dela utakmice, dok su njihovi protivnici iz Južnog Sudana pružili snažan otpor, ali nisu uspeli da se nose sa superiornošću američkog tima. SAD je započeo meč snažno, a posle prve deonice je bilo 26-14. Nastavili su sa dobrom igrom i u drugom kvartalu, gde su povećali prednost na 55-36 do poluvremena.

Južni Sudan se borio da se vrati u igru, posebno u trećem periodu kada su smanjili razliku, ali nisu uspeli da preokrenu rezultat. U poslednjem kvartalu, SAD je uspešno održao svoju prednost i osigurao pobedu.

Bam Adebajo je dao 18 poena za SAD, Kevin Durent 14, Entoni Edvards 13, Lebron Džejms 12, a Derik Vajt i Devin Buker po 10. Kod Južnog Sudana najefikasniji je bio Nuni Omot sa 24 poena. Novi član Partizana Karlik Džons je dao 18 poena (7/15 dvojke, 1/4 trojke, 1/1 slobodna bacanja) uz sedam asistencija. Bul Kuol je dao 16 poena, a Marijal Šejok 12.

SAD ima dve pobede na čelu grupe C, Srbija i Južni Sudan imaju skor 1-1, dok je Portoriko poslednji sa dva poraza. Amerikanci su obezbedili prvo mesto i plasman u četvrtfinale, dok će Srbija i Južni Sudan u direktnom duelu, u subotu od 21 časa, odlučivati o drugom mestu koje sigurno vodi u četvrtfinale.

(Telegraf.rs)

Video: Kula Beograd zasijala u čast Zorane Arunović i Damira Mikeca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vu

    1. avgust 2024 | 00:13

    Ako su njih rasturili, kako nazvati ono što su nama uradili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA