Milutinov oduševljen basketašima Srbije: "Drago mi je da su pobedili Ameriku, neverovatni su..."

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Velike reči centra Orlova za kolege basketaše

Košarkaška reprezentacija Srbije upisala je prvu pobedu na Olimpijskim igrama u Parizu pošto je sa 107:66, i +41, savladala selekciju Portorika.

Posle meča u Lilu, svoje utiske je izneo Nikola Milutinov.

- Dobro je, dobro smo igrali. Znali smo da je bila velika razlika u prvoj utakmici. Na Olimpijskim igrama je bitan svaki poen zbog te razlike. Odlično smo odradili danas posao, jer smo uspeli to da anuliramo i napravili smo još dodatnu zalihu za nas. Utakmicu smo super odigrali, treba tako da odigramo sledeću. Južni Sudan je još kvalitetnija ekipa, nego Portoriko. Videli smo to u prvoj utakmici, u pripremnom periodu. Igraju su odlično prijateljskim utakmicama. Jesu mala država, jesu ne toliko poznati javnosti , ali svi u košarkaškom svetu znaju koliko su kvalitetni i šta oni mogu. Moramo da se dobro pripremimo za to i da uzmemo još jednu pobedu - istakao je Milutinov i nastavio:

- Trudili smo se od prvog momenta da pokažemo šta možemo, da stavimo do znanja da smo došli da igramo od prvog do poslednjeg minuta. Kao što sam rekao, bila bitna i razlika i sve. Tako da smo stvarno mislili da ih uvedemo u ritam. Ako uđu u ritam, imaju stvarno neverovatne bekove koje mogu da pogode sa svih strana. Pokušali smo to da anuliramo i uspeli smo u tome danas. Odlično bila timska odbrana i timski napad. Samo trebamo da odmorimo sada i da se spremamo za Južni Sudan. Tako da moramo dobro da ih pogledamo još jednom, da skautiramo i da se spremamo za tu utakmicu kako god.

Igrali ste sa njima u Manili, a gledali ste ih pretpostavljam protiv Amerike.

- Da, gledali smo. Imaju kvalitet, imaju malo više iskustva. Odličan su tim. Nogu su visoki, veliki su na terenu i neće biti lako. Stvarno neće. Igraju mnogo agresivno, veoma su agresivni, jako. Na sve skokove idu i veoma su veliki.

Milutinov je istakao da reprezentativci ne stižu da isprate ostale sportove na igrama.

- Na žalost, nemamo priliku da gledamo ostale sportove, pa pokušavamo nekako sami da se snađemo. Drago nam je da su basketaši pobedili Ameriku i čestitamo im na tome. Za njih stvarno su neverovatni momci. Od njih ništa manje od zlata ne očekujemo. Ti momci su neverovatni, šta su uradili. Mislim da stvarno za njih ne postoje granice, oni su tamo favoriti. Ne treba da im stavljamo pritisak. Neverovatno rade to što rade.

Centar Orlova je istakao i to da mu nastup na Olimpijskim igrama znači.

- Iskreno, najviše sam osetio kada smo bili na toj ceremoniji. Nadam se da ćemo se uskoro pridružiti svima njima u Parizu posle sledeće pobede. I da možemo da se družimo, da bodrimo, da idemo da bodrimo jedni druge. Stvarno mi je drago da imam šansu da gledam i basketaše i ostale sportove. Pogotovo naše predstavnike, jer to je neki sjaj Olimpijskih igara. Srećno živi.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA