Maja Ognjenović posle drame sa Amerikom: "Retko je da se ne osećaš loše, a izgubio si meč"

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Naša najiskusnija odbojkašica objasnila je da nije tragedija što smo izgubili od SAD

Nisu uspele odbojkašice Srbije da naprave epski preokret protiv SAD-a danas u drugom kolu grupne faze Olimpijskih igara u Parizu, pošto su pale posle totalne drame - 2:3 (17:25, 20:25, 25:20, 25:14, 15:17).

Naša najiskusnija odbojkašica, Maja Ognjenović kaže da se ne oseća uopšte loše, iako je ekipa doživela poraz i kaže da je to retkost.

- Znali smo pred sam početak utakmice da su one preozbiljna ekipa. Imaju toliki fond igrača da ne može da se shvati. Mi nismo znali ko će biti primač, ko dijagonala, ko dizač... Hoću da kažem da stvarno imaju dugačku klupu i nikada ne znamo ko može da krene. Naravno, tu mislim na primača. Jedna igračica je igrala celu Ligu nacija, a danas nije ni ulazila. Hoću da kažem da su odličan tim koji ima svoj sistem igre i ne odustaje od toga. Kada im protivnik dozvoli to u prva dva seta, to je izgledalo kako je izgledalo. Kada se odvoje od mreže, kada prijem ne funkcioniše i ne igraju brzo, to ne liči ni na šta i to je ključ. Bilo je puno lepih, dugačkih poena. Ušli smo malo stegnuto, mislila sam da će biti protiv Francuske tako, ali imamo takvih utakmica dosta, govorili da "ne možemo da dočekamo". Ovo mi je malo iskreno bilo neobjašnjivo. Ne možeš kada igraš protiv Amerike da budeš opušten. Veliki strah se video na početku. Srećna sam što smo uspele da se vratimo i retki su porazi kada izgubiš, a osećaš se okej. Nije tragedija, nije ništa strašno. Sigurna sam da ćemo da izvučemo dosta stvari koje su funkcionisale. Sa srednjacima je moglo da bude dosta bolje, moralo je da bude više. Nekada je bilo okej, nekada manje okej. 

Ekipa je igrala timski i deluje da će sada pauza prijati svima.

- Bilo je izmena, Boša, Sara, Tića... Timska je igra bila, tako da ne znam, koliko da je ovaj ritam, dan slobodan, pa Amerika, da li zbog nervoze ili tenzije, da je bio latentni umor. Taman ćemo odmoriti i pripremiti za Kinu dobro, Đovani je rekao da ćemo da pogledamo video. Nadam se da će biti uspešno završeno takmičenje u grupi.

(Telegraf.rs)

Video: Jelena Arunović: Sada treba da slavimo ogromno dostignuće, biće vremena za dalje planove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA