Gvideti objasnio zbog čega je u ključnom momentu petog seta izveo Tijanu Bošković sa terena i uveo Saru Lozo

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Selektor Srbije otkrio je šta mu je bilo na umu

Odbojkašice Srbije poražene su posle totalne drame i stale nadomak velikog preokreta u meču sa Amerikankama, pošto su rivalke uspele da dobiju neverovatan peti set - 2:3 (17:25, 20:25, 25:20, 25:14, 15:17).

Stao je pred novinare Đovani Gvideti u Parizu, pa je selektor objasnio šta se na kraju desilo i zbog čega je naš tim izgubio.

- Početak meča je težak, bilo je teško preokrenuti, ali to smo uspeli. Znamo da je naša grupa neverovatna, jer imamo toliko jakih timova. Svi će pobediti protiv Francuske, tako da je ovo borba između nas, Kine i Amerike. SAD - Srbija 3:2, Kina - SAD 3:2... Naša grupa će biti ovako ujednačena, ali sam ponosan na naš tim. Ako treba da izgubimo, onda je ovo način. Ne znam bolji način, napravili smo jednu grešku kod tog poena.

Otkrio je i šta je uvideo da je bila glavna poteškoća.

- Celog meča smo imali problema sa dva napadača. To je zapravo bio naš glavni problem. Treba da radimo na tome, jer naša dva glavna napadača su imala problema.

Sledi meč sa Kinom, koji naš tim mora da dobije da bi sigurno bio u četvrtfinalu, mada je i sada najverovatnije tamo sa ovim bodom danas.

- Imamo četiri dana. Sada ćemo u svlačionici sve analizirati i igrati protiv Kine kao da je finale. Da uđemo vrlo agresivno, jako, moramo da pobedimo da bismo bili sigurni u četvrtfinalu.

Objasnio je i zašto je u ključnom momentu petog seta izveo Tijanu Bošković.

- A, dvostruka izmena. Ona je bila taktička. Kada je Tića nazad, imali smo problema tokom meča, a kada je ispred, bila je dobra. Uvideo sam to, to je radilo, nekada proradi, nekada ne. Ako ne pokušate, ne možete da vidite. 

(Telegraf.rs)

Video: Jelena Arunović: Sada treba da slavimo ogromno dostignuće, biće vremena za dalje planove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko

    1. avgust 2024 | 08:47

    Trener je sa tom izmenom i izvođenjem Maje Ognjenović(ušla Drča), kod rezultata 8:6 za nas, izgubio utakmicu, jer su Amerikanke napravile seriju od 6:1. Onda je vratio Maju i Tijanu, stigli smo ih, ali nije bilo prostora ni za minimalnu grešku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA