Ovu amajliju nosi Novak Đoković u Parizu na OI: Moćan "zaštitnik" Srbina zasijao u prenosu uživo za čitav svet

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Svi su ovo mogli da vide...

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Olimpijskih igara u Parizu, posle pobede nad Dominikom Kepferom od  2:0 (7:5, 6:3), a posle meča, tokom davanja izjave, jednim potezom oduševio je mnoge navijače. 

Naime, na mnogim velikim turnirima, navijači često primete neke od zanimljivih detalja koje Novak nosi sa sobom i koji mu ulivaju dodatno samopouzdanje i snagu tokom meča. Ovo nije ništa neobično za Novaka jer on često nosi razne amajlije oko vrata. Njegova glavna amajlija krstić od tisovine, poklon sa Svete Gore i manastira Hilandar, koju nosi stalno, a ostale dodaje u zavisnosti od potrebe.

Tako, u prošlosti često imao krstiće i od drugih materijala. Uz to, na Mastersu u Londonu 2019. nosio i simbol Srbije i naših vojnika iz Prvog svetskog rata - Natalijinu ramondu, kao i da je na patikama svojevremeno imao i simbol golubice, koja simbolizuje mir i ljubav, ali ga ona podseća i na Nikolu Teslu, njegovog idola, koji je takođe voleo golubice.

I u Parizu, navijači su primetili zanimljiv detalj, a ovoa puta za to se pobrinuo Novak lično. On je tokom davanja izjave zavukao ruku pod majicu, a onda je izvukao krstić. Kako se čini, ovaj je očigledno od srebra ili belog zlata. Po svemu sudeći taj isti krstić je nosio i u  meču trećeg kola Australijan opena ove godine protiv Tomasa Martina Ečeverija, gde je osvojio sigurno prva dva seta.

Pogedajte kako je sve izgledalo na licu mesta.

Neki od simbola koje je Novak Đoković nosio:

(Telegraf.rs)

Video: Novakov odgovor izazvao aplauz novinara i moćno odgovorio za potcenjivanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сл.Ђ.Бијелић

    31. jul 2024 | 18:20

    Велико поштовање за овај Новаков гест руком којом извлачи “из недара” крстић пре него што почиње давати своју изјаву после меча на овим играма које зу отворене онако срамним и скаредним перформансом недостојним озбиљних и честитих људи... Овим гестом светски спортски великан је показао организаторима и идејним инспираторима несрећно осмишљеног отварања игара какав став има о свему томе, “пре” и “после” “игара” и “игара” које нас још на овом помахниталом Свету ишчекују... Нека су срећни родитељи који су Те тако одгојили, жив и здрав нам био Новаче, људино наша честита!!!

  • Nebojša Berak

    31. jul 2024 | 17:41

    Kada niko od zvanicnika Srbije i SPC nije osudio sramno otvaranje OI i uvredu svih nas pravoslavaca, onda je ovo nacin da makar jedan Srbin dostupan sirom sveta pokaze jasan stav. Za nasu sramotu braca muslimani su osudili a eto Srbija nije smela i nije htela

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA