Đoković posle plasmana u 1/4 finale OI: "Uvek je vreme za zlato... Kad god da igram sad, moram biti spreman"

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Spreman je naš teniser za idući meč

Srpski teniser Novak Đoković uspeo je veoma lako da slavi protiv Dominika Kepfera u osmini finala Olimpijskih igara i tako zakaže četvrtfinalni duel protiv Stefanosa Cicipasa iz Grčke. To će mu ujedno biti i najteži mogući rival u ovoj fazi takmičenja.

Nakon meča sa Kepferom, Novak Đoković je istakao da su uslovi bili izuzetno teški, vrućina i vlaga su ga dobro namučili u ovom slučaju.

On je to istakao kasnije i novinarima iz Srbije.

- Bilo je užasno teško, vruće i sparno usred dana. Mnogo smo se znojili i on i ja, ovakvi uslovi utiču na odskok loptice i visinu lopticu. On je izašao na teren sa rasterećenim umom i jasnoćom šta taktički da radi. Napadao je, bio agresivan, bio sam zatečen njegovom igrom. Pokušavao sam da se snađem na terenu, probio sam otpor na 5:5, to je presudilo ovaj meč. Nisam video Olimpijske šampione, ali sam dobio vesti i da im se zahvalim ponovo za zlatnu medalju što su obradovali Srbiju i nastavljaju da raduju Srbiju svake Olimpijske igre. Sad sa zlatom, hvala im puno na podršci, nadam se da ću imati šansu da im čestitam uživo - rekao je Đoković.

Đoković je potom upitan o rečima Dominika Kepfera koji je istakao da je vreme za zlato.

- Uvek je vreme za zlato - rekao je Novak, koji se osvrnuo na njegovu posetu olimpijskom selu.

- Bilo je sjajno, kratka poseta, znao sam da igram prvi meč danas, nisam želeo puno energije da trošim tamo. Koliko se kraće ostane, napuniš se energijom u jednom trenutku treba da odeš u mom slučaju, jer je bilo malo previše u menzi kad smo krenuli da obiđemo selo. Imao sam priliku da vidim ljude koje poznajem, da vidim Gagu Radovanovića, da porazgovaram sa mnogo različitih sportista i nadam se da će i oni iz te neke posete izvući lepe, pozitivne stvari i da će igrati najbolje što znaju. Mene je to inspirisalo da budem sa najboljim sportistima, da pričamo i ohrabrujemo jedni druge. To je ono što je u duhu Olimpijskih igara.

Na kraju, on je pričao i o tome što je prvi put dobio prvi termin na Filip Šatrijeu.

- Ne znam, to je za mene, razmišljam o sutrašnjem meču, gledam kad će biti, gde će biti. Cicipas ne igra miks, možda ćemo igrati večernji ili kasni popodnevni, što ako se nastavi sa vrućinama i vlagama nije loše, šta god daju, moram biti spreman.

(Telegraf.rs)

Video: Obišli smo crkvu Svetog Save u Parizu gde često dolazi Novak Đoković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA