"Novak mi je dao najteže lekcije, najbolje je da imaš pamćenje zlatne ribice": Cicipas pred duel sa Đokovićem

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Grka očekuje najteži mogući protivnik

Grčki teniser Stefanos Cicipas zakazao je meč sa Novakom Đokovićem u četvrtini finala Olimpijskih igara, pošto je u duelu osmine porazio Sebastijana Baeza sa 2-0, po setovima 7:5, 6:1.

Teniser koji voli šljaku je to još jednom i dokazao i pohitao ka borbi za medalju, a najpre je prokomentarisao svoj okršaj sa Argentincem u trećoj rundi.

- Igrao sam gotovo ceo set sa jednim servisom, što nije bilo lako. Kada sam pronašao servis, sve je počelo da funkcioniše. Psihološka sigurnost dolazi od dobrog servisa. Ako dobro serviraš, to utiče na ostale udarce. Počeo sam da igram slobodnije i sigurnije, što mi je pomoglo da dobijem meč. Novak je sledeći protivnik. Spreman sam da pokažem da sam dostojan protivnik. Naučio sam iz prošlih poraza i spreman sam za nove izazove.

Cici je potom uporedio šta ga očekuje na OI protiv Noleta u odnosu na Grend slemove.

- Ne očekujem ništa manje od Novaka. Motivisan je za Olimpijske igre. Želim da pokažem da sam vredan protivnik na ovim terenima. Stekao sam samopouzdanje i motivaciju. Osećam da sam blizu osvajanja Rolan Garosa i verujem da to može biti moje jednog dana. Želim da donesem tu energiju i veru u svoju igru. Zaboravio sam prošle poraze. Naučio sam da se nosim s tim. Spreman sam da se suočim s izazovima i postanem bolja verzija sebe. Samo moram da nastavim da se trudim da budem bolji svaki put kad igram protiv njega.

Mečevi na tri dobijena seta su za njega bolja varijanta, ali...

- Meč na tri dobijena seta, kao što sam već opisao, najbolje što možete imati kao teniser je pamćenje zlatne ribice. Na tome sam pokušavao da radim. To je važno. Da su grend slemovi na dva dobijena seta, finale bi moglo biti potpuno drugačije. Isto je bilo godinu pre kada smo igrali u polufinalu. On je zaostajao dva seta, ali sam se vratio i on je pobedio u petom. Na teniskom terenu može biti mnogo različitih scenarija i nikad ne možete predvideti rezultate. Ne znate tačno šta će se dogoditi. Neko može jednog dana odigrati sjajan tenis i osećati lopticu bolje nego drugi igrač. Ne mislim da format ima veze s tim. Igrao sam protiv njega na dva dobijena seta.

Dodao je da je mnogo naučio od Srbina u međusobnim mečevima.

- Veoma dugotrajno. Imali smo mnogo mečeva jedan protiv drugog. To su bile najteže lekcije koje sam imao na teniskom terenu.

Na kraju je rekao da ne postoji poseban način pripreme za sledeći meč.

- Radim svoje uobičajene rutine. Za mene je trening veoma važan, posebno jutro pre meča. Pripremam se mentalno i konstruišem svoje misli pre nego što ih dovedem u red na terenu.

(Telegraf.rs)

Video: Obišli smo crkvu Svetog Save u Parizu gde često dolazi Novak Đoković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA