Mikec i Arunović za Telegraf otkrili kako se kovalo zlato: "Uuuu, veliko hvala i njoj što je došla kod nas"

 
Z. R.
Z. R.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 1

"To nam je dosta pomoglo, rasteretilo i opustilo", poručili su naši zlatni olimpijci

Obradovali su Zorana Arunović i Damir Mikec naciju, doneli su Srbiji prvu medalju na Olimpijskim igrama - i to zlatu, a iste noći dali su intervju za Telegraf u kom su otkril neke nepoznate detalje iz Francuske!

Tu, pre svega, mislimo na razgovor koji su međusobno imali posle Mikecovog kiksa u individualnom finalu, ali i na onaj sa Sonjom Vasić kojoj su se posebno zahvalili.

Za početak, Zorana je dobila reč:

- Jako sam srećna što smo došli do ovoga. Damir mi je rekao da će da me stigne za koji dan. Meni je još uvek samo jedna medalja u nizu, ali kolega mi je rekao da je ovo medalja koja menja sve. S druge strane, moram da priznam da je ovo medalja koja je u mom slučaju najduže čekana, za koju sam najviše radila i najviše se namučila.

Na pitanje šta se promenilo u ovih nekokiko sati, rekla je:

- Promenila nam se lokacija, bilo smo u Šatoruu, sad smo u Parizu. Došli smo u malo civilizovaniji deo iz nekog malo ruralnijeg.

Zorana Arunović i Damir Mikec Foto: ALAIN JOCARD / AFP / Profimedia

Otkrili su i da će od ministra Zorana Gajića dobiti dodatne dane da uživaju sa ostalim srpskim sportistima.

- Jeste sigurno, složio se. Svaka podrška je bitna i želimo da budemo deo toga i doživimo sve to jer smo bili van događaja. Što se ispostavilo i kao dobar potez, dobar način da dođemo do željene medalje. Želimo i mi da vidimo Selo i da budemo uz svoje kolege i bodrimo ih.

Dotakao se Mikec potom tog gubitka u finalu, iako je nešto ranije u kvalifikacijama bio najbolji.

- Jako je bio težak udarac nakon finala u individualnom delu, ušao sam prvi u finale, sedmi na kraju. Nisam se snašao po novim pravilima. Ranije smo pucali u istom danu, sad smo čekali dan kasnije. Nisam se tako snašao i bio sam jako ljut i razočaran, ali ne može šampion tako da razmišlja. Odmah se moral diže, pričao sam i sa Zoranom i sa njenim i sa svojim trenerom. Svi smo se skupili rekli sutra je novi dan - rekao je Mikec, dok se Zorana ubacila:

- Uuuu, veliko hvala sportskoj direktorki Sonji Vasić iz OKS, koja je došla i razgovarala sa nama, to nam je dosta pomoglo, rasteretilo i opustilo. Zaista smo u tom meču dali sve od sebe i zaslužili smo sve ovo.

Damir Mikec Foto: Streljački savez Srbije

Priznao je Mikec i da se nije čuo sa Đokovićem, mada se Nole javio tokom dana i čestitao putem društvenih mreža.

- Nismo se još čuli, ipak je ovde svako koncentrisan pa i Novak. Svi znamo kako je to zlato mnogima nedosanjan san. To je nešto što je jako retko uzima, na četiri godine, i svako ima jasan cilj. Svi smo zaista dugo i naporno radili. Tu smo da bodrimo njega i sve ostale sportiste.

Na pitanje ko je prvi čestitao, Zorana je otkrla jednu tajnu:

- Meni je i dalje isključen telefon (smeh). ja ima tu naviku da održim mir i dve-tri nedelje, do mesec dana, gasim telefon i niko sem Jelene (sestra) ne može da me dobije. Sve ide kroz njen filter. Još ga nisam upalila i ne znam ko je čestitao.

Već smo pisali o tome da je Zorana medalju posvetila preminuloj koleginici Bobani Veličković. Tokom dana se oglasio i njen suprug koji se javno zahvalio Arunovićevoj, a u međuvremenu je Zorana sve to prokomentarisala:

- S njim se naravno čujem inače. Verujem da se Jelena čula s njim tokom OI, često se i viđamo. Miša je Bobanin suprug, volim da viđam i njega i sina. Ko nije imao priliku da vidi sina shvatiće da je isti Bobana. Lepo je kada u nekome vidite nekoga koga ste znali i nije tu među vama. Jako je lepo biti sa nima, družiti se sa njima i provesti vreme sa njima.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je pismo Novaka Đokovića koje je izloženo u centru Pariza u Srpskom kulturnom centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki035

    30. jul 2024 | 23:32

    bravo za Zoranu u svakom pogledu, a koliki je čovek kada se u ovakvim velikim trenucima setila svoje pokojne koleginice nemam reči o njenoj veličini hvala ti u ime svih čitalaca telegrafa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA