Srbin nosi dres Amerike, a ovom golčinom na Olimpijskim igrama je zadivio čitav svet

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Prelepo....

Fudbalska reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država igra svoj treći meč na Olimpijskim igrama u Parizu, protiv selekcije Gvineje, a na ovom susretu fantastičan gol je postigao Đorđe Mihailović. 

Posle pobede nad Novim Zelandom od 4:1 i poraza od Francuske od 3:0, poslednji meč u grupi Amerikanci su počeli baš kako treba. Od nametnuli svoj ritam i bili bolji rival na terenu, a do vođstva su stigli iz slobodnog udarca u 13. minutu, koji je realizovao Amerikanac srpskog porekla, Đorđe Mihailović.

Inače, Đordje Mihailović je američki profesionalni fudbaler koji igra kao ofanzivni vezista ili krilni igrač za klub Kolorado Rapids u Major League Soccer (MLS) i za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država. Rođen je 10. novembra 1998. godine u Džeksonvilu, Florida, SAD. Po ocu je srpskog, a po majci makedonskog porekla.

Mihailović je počeo karijeru u omladinskom timu Čicago Blast, a potom se pridružio akademiji Čicago Fejer, gde je potpisao profesionalni ugovor 2017. godine. Igrao je za Čicago Fire do 2020. godine, zatim je prešao u CF Montreal, gde je postavio rekord kluba sa 16 asistencija u sezoni 2021. godine. U januaru 2023. godine prešao je u holandski AZ Alkmaar, ali se već 2024. godine vratio u MLS, u tim Kolorado Rapids.

(Telegraf.rs)

Video: Angelina Topić: "Neću da se razočaram, nadam se da ću biti srećna"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA