Bivši olimpijski šampion završio u zatvoru: Hteo da proda tonu kokaina, pa "pao" sa Crnogorcem i Makedoncem

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Uhapšen je pre četiri godine, tek sad se saznalo šta se desilo

Nekadašnji olimpijski šampion Galabin Boevski (49) nalazi se u zatvoru u Portugaliji zbog trgovine drogom, odnosno pokušaja da prokirjumčari više od tone kokaina u vrednosti od 50 miliona dolara!

Ovu vest javili su mediji iz Bugarske, zemlje za koju je Boevski uzeo zlato u Sidneju 2000. godine u dizanju tegova, i to nakon što se već duže vreme ništa nije znalo.

Na kraju, posle nekoliko meseci istrage, stigao je zvaničan odgovor od portugalskih vlasti koje su ga uhvatile još pre četiri godine.

- Bivši dizač tegova uhvaćen je u oktobru 2020. u pokušaju da prokrijumčari više od jedne tone kokaina u vrednosti od 50 miliona dolara. Hapšenje je bilo deo operacije specijalnih snaga pod nazivom "Hard Ground", a rasplet je obavljen uz pomoć agenata koji su bili filtrirani u grupu. Boevski i još jedan od trgovaca imali su sastanak sa prikrivenim agentom, sa kojim su se "dogovorili" da morskim putem - sa jednog plovila na drugo - prenesu tonu kokaina i 3,6 tona marihuane - stoji u saopštenju policije koje je dostavljeno Bugarima.

Boevski je osuđen na 6,5 godina zatvora i kaznu trenutno izdržava u portugalskom zatvoru. Pred sudom se izjasnio da je samo prevodio za grupu, ali je ustvari osuđen kao njen organizator. Sud je odlučio da su Boevski, kao i Crnogorac i Makedonac koji su bili sa njim, svesno postupali i posredovali, prevezli i držali 1.000 kg kokaina, a da na to nisu imali zakonsko pravo.

Zanimljivo, Boevskom ovo nije prvi prekršaj jer je pre 13 godina uhapšen na međunarodnom aerodromu Sao Paulo nakon što je u njegovom i prtljagu njegove ćerke Sare pronađeno 9 kilograma kokaina. Tada je osuđen na devet godina i četiri meseca zatvora zbog trgovine drogom. Odležao je dve godine i vraćen je u Bugarsku pod postupkom deportacije.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić sa najmlađim sinom došao da gleda Zvezdu protiv Benfike

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA