Hitna reakcija: Menja se pravilo na OI koje utiče i na Đokovića, ali ove stvari neće moći da radi

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Doduše, izbor je opcion...

Čelnici Olimpijskih igara uveli su promenu pravila o vanrednim situacijama nakon što je temperatura u Parizu dostigla 34 stepena Celzijusa.

Nakon užasnog vremena koje je bilo na paradi ceremonije otvaranja, toplotni talas je stigao u francusku prestonicu i kao rezultat toga organizatori su bili primorani da primene "ekstremno vremensko pravilo" za tenis koji se igra na Rolan Garosu.

To znači da ako teniski meč ide u treći set, igrači imaju pravo na desetominutnu pauzu nakon drugog. Pauza je opciona, tako da ako nijedna zvezda ne želi da stane, mogu da nastave dalje.

- Najnovije očitavanje temperature globusa u vlažnom termometru premašilo je 30,1 Celzijus, što znači da je modifikacija pravila igre sada na snazi. Igrači u singl mečevima imaju pravo na desetominutnu pauzu između kraja drugog i početka trećeg seta. Temperatura vlažnog termometra meri toplotni stres na direktnoj sunčevoj svetlosti koja takođe uzima u obzir brzinu vetra, pokrivač oblaka i ugao sunca - stoji u saopštenju.

Tokom desetominutne pauze, igračima je dozvoljeno da napuste teren, koriste kupatilo, tuširaju se, menjaju opremu, jedu i piju. Međutim, nije im dozvoljeno da imaju medicinski tajm-aut, razgovaraju sa svojim trenerom ili koriste bilo kakve elektronske uređaje kao što su telefoni.

Podsetimo, Novak Đoković je u ponedeljak od 14 časova igrao protiv Rafaela Nadala, dok će u sredu rival u 3. kolu biti Dominik Kepfer. Rasporeda još nema, ali nije isključeno da će ponovo morati ranije na teren.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA