Dabl dabl Adetokumba nedovoljan za trijumf: Španija očitala lekciju Grcima

 
L. I.
L. I.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Furija odigrala odličan meč

Košarkaši Španije savladali su Grčku u okviru drugog kola grupe A na Olimpijskim igrama. Furija je u izuzetno uzbudljivom meču slavila sa 84:77.

Izabranici Serđa Skariola su posle poraza od Australije upisali jako bitnu pobedu za nastavak takmičenja, dok su Grci nakon poraza od Kanade upisali drugi neuspeh.

Pomenuti susret bolje su otvorili Španci, koji su posle ujednačene prve četvrtine drugi kvartal dobili rezultatom 28:13 i na odmor otišli sa osetnijom prednošću. Ipak, Heleni su se u nastavku u potpunosti vratili u meč, pa je u poslednjoj deonici viđena prava drama.

Ipak, pri rezultatu 71:71, Španija pravi seriju 8:0, te vođstvo nije ispustila do kraja meča.

Što se kođgeterskog učinka tiče, Furiju je do pobede vodio Santi Aldama koji je postigao 19 poena i sakupio 12 skokova, dok je u poraženoj selekciji blistao Janis Adetokumbo, koji je sakupio 27 poena i tome dodao 11 skokova.

U narednom, odnosno poslednjem kolu grupne faze, Španija će odmeriti snage sa Kanadom, dok će Grčka na megdan Australiji.

(Telegraf.rs)

Video: Pešić otkrio važnu vest oko spiska košarkaša Srbije za OI, pa zabrinuo izjavom o Davidovcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA