Najveća nada Srbije nam otkriva kako je plivati pored "novog Felpsa" srpskog porekla: "Verujem u finale OI"

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Andrej Barna se nada da će u polufinalu ostvariti bolje vreme, dovoljno da se nađe među osam najboljih

Srpski plivači uspeli su da se domognu polufinala na Olimpijskim igrama i već sada da naprave sjajan rezultat, time što su se u paklenoj konkurenciji na 100 metara kraul plasirali među 16 najboljih na svetu.

Velimir Stjepanović i Andrej Barna će tako u polufinalu braniti boje Srbije i pokušaće da se domognu i finala, rame uz rame sa možda i najvećom plivačkom zvezdom trenutno - 19. godišnjim Davidom Popovićijem, koji je takođe u polufinalu u ovoj konkurenciji.

Stjepanović je u razgovoru za naš portal rekao da se nada najboljem rezultatu, što bi moglo da donese i finale, a ambiciju o finalu ne krije i Andrej Barna.

On nije bio preterano zadovoljan rezultatom, a nada se da će u polufinalnoj trci od 20.30 ispraviti neke greške koje je napravio.

- Rezultat baš i nije bio najbolji, ali bitno je da sam prošao u polufinale, to mi je bio cilj. Večeras imam stazu, nova šansa da se poprave neke stvari koje sam izbrljao malo jutros. Malo sam imao preveliku tremu, prva individualna trka, ali biće bolje večeras, verujem u to - rekao nam je srpski plivač.

Barna je plivao u devetoj grupi u kvalifikacijama, istoj onoj u kojoj je bio i David Popovići, jedna od najvećih zvezdi plivanja na Olimpijskim igrama, rumunski reprezentativac srpskog porekla. Pitali smo ga kako je bilo plivati na nekoliko metara od "novog Felpsa".

David Popovići David Popovići u kvalifikacijama, dve staze iznad njega je Andrej Barna; Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP / Profimedia

- Pa dugo već, tri - četiri godine se on i ja takmičimo na velikim takmičenjima. Uvek je nezgdan na tih poslednjih 50 metara. Sad je između nas bio Amerikanac, pa nisam mogao da vidim kako je i ko gde bio u trci. Ali dobro je bilo 7 - 9 on, 8 - 2 - 3, ja i Amer, tako da biti dobra trka večeras.

Barna veruje da može da se domogne i finala, a onda je sve moguće.

- Da se uguram u to 8. mesto, to bi bio moj cilj. Da se popnem dva mesta, mislim da mi devet stotinki beži osmo mesto trenutno, nešto tako. Tako da postoji šansa - zaključio je Andrej Barna, koji je morao da rasplivava dodatno nakon trke i odmah je otišao da se priprema za finale, koje je, podsetmo, na programu od 20.30 večeras.

(Telegraf.rs)

Video: Ludilo! Srbi kupili stari kombi za 1.600€ , tri dana putovali do Lila na meč sa Amerima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA