Evo koliko iznosi nacionalna penzija koju su stekli Damir Mikec i Zorana Arunović osvajanjem zlata na OI!

 
S. L.
S. L.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 46

Pun kofer novca!

Slavi Srbija svoju prvu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto su strelci Damir Mikec i Zorana Arunović osvojili zlatno odličje u miks parovima u disciplini vazdušni pištolj sa 10 metara, gde su bolji bili od Turaka Jusufa Dikeca i Seval Tarhan.

Dami Mikec i Zorana Arunović su ovom medaljom sebi zaradili i veoma lepu svotu novca, doneli su našoj zemlji čast, a zbog toga će i biti posebno nagrađeni.

Naime, prema propisima u našoj zemlji, svako ko osvoji medalju na nekom velikom takmičenju sleduje mu pravo na nacionalnu penziju. Naravno, najviše se vrednuje medalja sa Olimpijskih igara i to ona zlatna, koju su osvojili Damir i Zorana.

Kako bi se odredila nacionalna penzija, potrebno je pogledati prosečnu neto zaradu iz decembra godine koja prethodi velikom takmičenju. U ovom slučaju, radi se o decembru 2023. godine, gde je prosečna bruto plata iznosila 130.405 dinara bruto, odnosno oko 95.000 dinara neto.

Prema propisima, osvajači zlatne medalje na Olimpijskim igrama imaju pravo na taj iznos uvećan čak tri puta. Što znači, Damir Mikec i Zorana Arunović su sebi zaradili i nacionalnu penziju od oko 270.000 dinara!

Reklo bi se da su obezbedili i mirnu bezbednost.

(Telegraf.rs)

Video: Damir Mikec: "Nole me uveo, sedam za sto, a tamo Nadal, Federer, Brajant..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mićo

    30. jul 2024 | 12:50

    A mene terali u školu....😭

  • Lord

    30. jul 2024 | 13:35

    Mislim da je preterano,zasto uvecano tri puta,pa nismo mi tako bogati...

  • Petar

    30. jul 2024 | 14:07

    Koliko cu ja dobiti penziju dogodine sa 45 g staza i 65 života a mnogi u Srbiji kao Lepa Lukić Kockar nije ni plaćala a dobila tu penziju a za sportiste je to mnogo čist bezobrazluk

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA