Ovo su pravila za finale 10m vazdušni pištolj u miksu gde Damir Mikec i Zorana Arunović napadaju zlato na OI

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Upoznajte se sa pravilima takmičenja

Srbija je osvojila prvu medalju na Olimpijskim igrama! Pitanje je samo da li će ona biti zlatne ili srebrne boje, pošto su se naši strelci Damir Mikec i Zorana Arunović sa drugog mesta u kvalifikacijama plasirali u veliko finale u disciplini 10 metara vazdušni pištolj u miksu.

Oni će se protiv tima Turske koji čine Iljada Seval Tarhan i Jusuf Dikec takmičiti za zlatnu medalju, dok će se za bronzu boriti ekipe Indije i Južne Koreje.

Prvo će sutra od 09.30 časova na strelište izaći timovi Indije i Južne Koreje, a potom i naši takmičari protiv Turske. Pravila takmičenja su nešto drugačija u odnosu na pojedinačnu konkurenciju.

Damir Mikec, Zorana arunović Foto: MN Press

Pravila borbe za zlatnu medalju u disciplini 10 metara vazdušni pištolj u miksu

Takmičenje se odvija po rundama. Svaki od takmičara iz tima puca po jednom, a gleda se decimalni rezultat sa maksimalnim rezultatom od 10,9 poena za centar i sa učinkom umanjenim za 0,1 poen što je pogodak dalji od njega.

Posle upućenih hitaca, zbraja se rezultat takmičara iz tima - konkretno Zorane i Damira, odnosno Iljade i Jusufa i dobija se njihov ukupan rezultat.

Tim koji je u rundi ostvario bolji ukupan rezultat osvaja dva boda, dok poraženi tim za tu pojedinačnu rundu dobija nula bodova.

U slučaju da je kojim slučajem rezultat dva tima izjednačen (npr. Turska ostvari hice 10,3 i 10,8 - ukupno 21,1, a Srbija 10,4 i 10,7 - ukupno 21,1), i jedan i drugi tim dobiće po jedan bod.

Takmičenje traje sve dok jedna od ekipa ne ostvari 16 bodova, koliko je na kraju neophodno za konačnu pobedu.

Ukoliko kojim slučajem rezultat u nekom momentu bude 16:16, takmičenje će se nastaviti dodatnom rundom u kojoj će se pucati za "razbijanje" egala. Naravno, ako i tu bude nerešeno, ide se sve dok jedan tim ne ostvari bolji rezultat.

Za svaki hitac, takmičari imaju na raspolaganju po 50 sekundi.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači iz Južnog Sudana razvili srpsku zastavu, pa nasmejali sve: "Pljeskavica, zdravo, srećno"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA