Drama na OI i dalje traje: Organizatori u panici, razmišljaju da ukinu jednu disciplinu

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Tačnije, opcija je da se ukine plivanje u Seni i da se sa triatlona prebace na duatlon

Drama na Olimpijskim igrama, kada je u pitanju triatlon, nastavlja se i u ponedeljak! Nakon što je u nedelju otkazan trening za triatlonce, iz Pariza stiže vest da danas nema testiranja ni za žene!

Razlog je stalni problem sa kvalitetom vode u reci Seni, a zvaničnici će oceniti da li će poznata reka, za čije je čišćenje dato preko milijardu evra, biti spremna da takmičari uđu.

Ako nivoi bakterija ostanu nebezbedni, organizatori imaju dve opcije. Oni mogu da odustanu od plivanja i da događaj pretvore u duatlon, ili da ga odlože za kasniji datum. Navodno, 2. avgust je upisan olovkom. Ženski triatlon će se održati u sredu.

Plivanje u Seni zabranjeno je od 1923. Žak Širak, tadašnji gradonačelnik Pariza, je 1990. slavno je izjavio da će relu učiniti dovoljno čistom za ulazak, ali nije uspeo u svojoj misiji. Ranije ovog meseca, nakon zadivljujuće investicije, sadašnja gradonačelnica Anne Idalgo uronila je sa grupom od oko 100 zvaničnika i preplivala oko 100 metara.

Međutim, jaka kiša koja je poremetila ceremoniju otvaranja uticala je na nivo kvaliteta vode, uz pretnju od zagađenja, što je zabrinjavajuće. Takav pad je štetan s obzirom da može izazvati probleme sa otpadnom vodom i brzinom vode.

Na kraju, takmičlari će u ponedeljak veče leći u krevet sa neznanjem šta ih čeka dan kasnije.

(Telegraf.rs)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • palamudjenje

    29. jul 2024 | 10:44

    ovo je sprdnja od olipojade..to je ta eu olimpojada...iduce olimpiske igre uvode disciplinu..najduzi poljubac izmedju 2 muskarca..zatim brkate zene jasu na kamilama ma ima da sve gori od srece..idite u eu i spremite se za poljubac..

  • Vitez Koja

    29. jul 2024 | 10:33

    Ako je Sena posle uloženih sredstava, čišćenja,prljava za kupanje, mož' misliti na šta liči Dunav i Sava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA