Micić pričao o Amerima i Durentu, pa otkrio šta treba da se smanji: "Kad to uradimo, to je to..."

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Držali su se Orlovi do jednog dela meča, kada su Ameri prelomili

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Amerike sa 110:84, u okviru prvog kola Olimpijskih igara u Parizu.

Držali su se Orlovi do jednog dela meča, kada su Ameri prelomili, a utiske nakon meča izneo je i reprezentativac naše države Vasilije Micić.

- 26 razlike... Najbolja ekipa što se tiče individualnih kvaliteta. Svako od njih sa ovim kvalitetom igra i kroz ligu, tako da ništa iznenađujuće za nas. Trudiš se, daješ svoj maksimum. Ipak utakmica traje 40 minuta, i onda nije lako opstati, ali ne mislim da je toliko loše bilo za nas. Trudili smo se, imali smo neke, ja bih rekao muke, pod euforijom i emocijom, tako da mislim da za narednu utakmicu to samo treba da se smanji i to je to - počeo je Micić.

Uporedio je ovaj meč sa onim tokom priprema...

- Meni lično je svaka utakmica prilika, kao i svakom od nas da se dokažemo, prvenstveno sebi, pa i ekipi.  Drugačije je kad igraš za reprezentaciju. Tako da, ona utakmica, tamo nije bilo dva naša važna igrača, Milutinov i Bogdan. Danas smo krenuli dobro, imali bolju rotaciju, ali i oni se spremaju, i oni su gladni da osvoje, tako da i kod njih se vidi napredak u smislu adaptacije na našu igru.

Srbija - Amerika, Olimpijske igre Foto: Tanjug/AP

Durent je bio neverovatan u ovom meču...

- Šta sad da kažem. Ja sam generalno time i najviše impresioniran. Tom njihovom radnom etikom u Americi, svi ovi momci koje vidite su prvenstveno prvi u radu, a onda i primer u svojoj ekipi. Mene to ne iznenađuje, ali za ove mlađe lep primer, da u tim godina, opet možeš da budeš ubitačan.

Sledeći je Portoriko...

- Pa dobro. Tekmu, po tekmu. Prvo se okrećemo Portoriku. Oni su neugodni, igraju brzo sa dosta energije, sa dosta ishitrenih šuteva, i samo je bitno da se fokusiramo na tu utakmicu - podvukao je Vasa.

(Telegraf.rs)

Video: Ludilo! Srbi kupili stari kombi za 1.600€ , tri dana putovali do Lila na meč sa Amerima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    28. jul 2024 | 21:48

    Običan trubadur, videlo se danas gde je po kvalitetu, ni blizu NBA!

  • Dr

    28. jul 2024 | 21:56

    Imamo jednog pleja, Avramović nije klasičan plej. A Teodosić je doktor košarke za Micića

  • нибрС

    29. jul 2024 | 07:36

    Ти треба да се под хитно уозбиљиш на терену и да играш за екипу...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA