Selektor vaterpolista posle ogromne drame protiv Japana: "Jedno mogu da razumem, ali..."

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Uroš Stevanović kaže da je pobeda na kraju najvažnija

Vaterpolisti Srbije uspeli su da posle dosta drame savladaju Japan na otvaranju Olimpijskih igara, ali su to uradili dosta teže nego što se očekivalo - 16:15.

Selektor reprezentacije, Uroš Stevanović posle meča istakao je da Japan ima specifičan stil vaterpola i da je na kraju najvažnija pobeda.

- Nismo, mislim da smo ušli u utakmicu kako treba, da smo otvorili na pravi način, ali Japan ima specifičan stil vaterpola kojem moraš da se prilagodiš na jedan određeni način. Mi smo u nekim trenucima žurili, izlazili malo iz dogovora, što je za analizu. Pobeda je najvažnija, okrećemo se utakmici sa Australijom kojom ćemo analizirati večeras.

Igra nije baš bila ponajbolja, ali selektoru nije bilo jasno ni suđenje.

- Igrom ne mogu da budem prezadovoljan, trebalo je da završimo ranije što se tiče utakmice. Razumem da sa Japanom imamo duplo više izbačaja, ali da oni nemaju nijedan kontrafaul sa tim agresivnim stilom, uplivavanjem, na poziciji centra. Najvažnije je da smo pobedili, okrećemo se dalje.

Australija je naredni protivnik Srbije.

- Svakako, Australija je nama tradicionalno nezgodan protivnik. I na OI i na SP smo imali mečeve gde su vodili, pa smo okretali. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani, poznajemo ih sa turnira u Šapcu i nekih drugih od ranije. Pripremićemo se sigurno, tako da iznenađenja neće biti. Danas im najbolji igrač nije igrao zbog isključenja, igraće prekosutra protiv nas. Moraćemo da se spremimo. Bilo bi lepo da pobedimo i u drugom kolu.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić za Telegraf otkrio kako je "ubedio" Jokića da igra za Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🏐🥅

    28. jul 2024 | 14:32

    Upropasti nas golman😂

  • Dobrila

    28. jul 2024 | 17:03

    Doslo na naplatu gasenja naseg najtrofejnijeg varepolo kluba u Srbiji u kojem su ponikli i ciju su skolu prosli svi nasi vaterpolisti koji su osvojili sto se osvojiti moglo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA