Novinar izbačen sa Olimpijskih igara zbog onoga što je rekao na otvaranju, pre 2 godine uradio je istu stvar

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Na ZOI je dobio upozorenje, sada je suspendovan

Poljski novinar Pšemislav Barbiaz morao je da se pozdravi sa Olimpijskim igrama i pre nego što su počele, jer je u subitu prvog dana takmilenja suspendovan od strane svoje medijske kuće!

Njemu neće biti dozvoljeno da radi sve do kraja OI, a razlog su reči koje je izgovorio tokom prenosa svečanog otvaranja.  Naime, na svečanom otvaranju pevačica Žilijet Armanet otpevala je pesmu „Imagine” uz pratnju pijanista.

Pomenuta pesma Džona Lenona smatra se nezvaničnom olimpijskom himnom, a nekadašnji član Bitlsa peva o svetu bez neba, bez nacija i bez religije. Svet u kome bi ljudi jednostavno živeli u miru. Vrednosti koje Olimpijski komitet takođe oličava.

Međutim, Babiarz se narugao tokom prenosa:

- Svet bez neba, nacija i religija. Ova vizija mira koja treba da se odnosi na sve ljude. Nažalost, to je vizija komunizma!

Zvuči neverovatno, ali pomenuti novinar se i pre dve godine takođe rugao ovoj pesmi na otvaranju ZOI u Pekingu. Tada je dobio samo upozorenje, ovoga puta je ostao bez OI.

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos u neverici kad su Delije podigle koreografiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Браво

    28. jul 2024 | 08:53

    Браво за храброст и пожртвовање мом брату Пољаку. Тако се бране уверења. КАПА ДОЛЕ.

  • Mrki

    28. jul 2024 | 09:23

    Pa sad,da li se ruga pesmi ili realnosti ? Propagira se zajedništvo,jednakost,sloboda, a imate diskriminaciju sportista iz Rusije,60 000 policajaca na ulicama Pariza .. učili su nas da su se nekada prekidali ratovi za vreme trajanja OI,a danas?!

  • Boža zemunac

    28. jul 2024 | 11:07

    Bravo za Poljaka. Živ bio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA