"Postali smo prava braća, uživanje je igrati za Srbiju!": Gudurić objasnio kakva je hemija u reprezentaciji

 
S. P.
S. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Jedva čeka meč sa Amerima...

Reprezentativac Srbije Marko Gudurić je pričao za medije pred meč sa selekcijom Amerike i istakao da je jako važno što nije prvi put da igraju baš sa ovim timom.

Srbija je odigrala već jedan meč u Abu Dabiju, kada smo izgubili velikom razlikom, ali pokupili neke lekcije za narednu utakmicu.

- Hvala što ste došli, lepo vas je videti. Već smo igrali tu utakmicu sa njima u Abu Dabiju, tako da mislim da će nam to dosta pomoći za sutra. Spremili smo taj neki plan igre. U toj utakmici nam je nedostajalo par igrača, kao što i to znate, mnogo, mnogo važnih. Tako da očekujemo da bude teška utakmica sa dosta trčanja i fizički, pogotovo i što je prva utakvica. Ali, opet kažem, spremni smo, zdravi smo, što je najvažnije i nadamo se najboljem - rekao je Gudurić.

Objasnio je šta se od njih traži na ovoj utakmici, ali i na celom prvenstvu Olimpijskih igara u Parizu.

- Selektor uvek forsira da igramo i mi brzo i uvek smo igrali brzo i prošle godine u Manili i sada se trudimo da igramo brzo. Ono što treba da uradimo, mislim, je da probamo da iskontrolišemo to i da ne uđemo u neko, da kažem, preterano trčanje sa njima. Ali, opet, ne treba, s druge strane, da igramo sporo i sa bilo kakvim strahom od njih, nego treba da igramo našu igru i da imamo te promene ritma. Kad igramo brzo, da onda malo usporimo i da kontrolišemo taj ritam - smatra Gudurić.

Na pitanje da li mu je uživanje igrati ovakve mečeve, kao što je ovaj protiv Amera.

- Pa naravno, meni je svaka utakmica kad igram za Srbiju uživanje, tako da nebitno ko je protivnik. Naravno, postoji taj deo svima negde da igramo protiv tih najvećih zvezda, šta god. Ali, igranje za Srbiju i sa ovim momcima, koji su stvarno postali braća, tako da to je stvarno uživanje za mene svaka utakmica sa njima - dodaje Marko Gudurić.

Ipak, ostaje potpuno fokusiran na jasne ciljeve.

- Naravno da nije tako, mi ne razmišljamo tako, znamo da nam je Portoriko i Južni Sudan, da su nam to utakmice za prolaz i svesni smo toga i trudićemo se da šta god se desilo protiv Amerike, da ostanemo na zemlji, da ostanemo zajedno i da verujemo u našu igru i naše zajedništvo - ističe Gudurić.

Stadion je na otvaranju bio u potpunosti rasprodat, a Gudurić ne sumnja da će isto biti sutra protiv Amera.

- Nismo, nismo stigli, malo smo gledali drugo poluvreme, jutros Španija - Australija, ali nismo obratili pažnju. Ali znam da će sutra biti puno sigurno, da su karte rasprodate, tako da biće sigurno sjajano sve - zaključio je Gudurić.

Srbija će protiv Amerike odigrati meč sutra od 17:15 časova u grupi C, a uživo prenos možete pratiti na Telegraf.rs portalu.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić za Telegraf otkrio kako je "ubedio" Jokića da igra za Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA