Ovo se ne pamti na OI: Nadal i Alkaraz slavili u spektaklu, Đoković bi mogao da se zabrine ako je ovo gledao

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 5

Uspešan start španskog dubla koji je jedan od glavnih favorita za zlato

Španski teniseri Rafael Nadal i Karlos Alkaraz plasirali su se u drugo kolo Olimpijskih igara u parovima, pošto su savladali argentinski dubl Maksimo Gonzalez - Andreas Molteni sa 7:6, 6:4.

Bio je to pravi spektakl na krcatom Šatrijeu, gde je 15.000 ljudi došlo da gleda "kralja i princa šljake".

"Rafa, Rafa" orilo se iz njihovih grla u finišu meča, kada su jurili meč loptu, do koje su ubrzo i došli, a potom je i pretvorili u pobedu.

Prvi set je počeo iznenađujuće za sve na tribinama Šatrijea, jer su Argentinci na startu napravili brejk. Servis Karlosa Alkaraza je prvi pao, ali je španski dubl uspeo da se vrati u igru već u narednom gemu, ali uz pomoć Gonzaleza, koji je napravio duplu grešku na brejk loptu.

Do kraja seta viđena je žestoka borba na obe strane. Alkarazov servis je ponovo "štucao", ali je uspeo da ga sačuva u nekoliko nezgodnih situacija, pa se došlo do tajbrejka, u kojem je posle 3:3, usledila serija Španije, koja je došla do tri set lopte, a onda je usledio i viner Nadala, koji je proslavio na svoj karakterističan način, uz stisnutu pesnicu, skok i uzvik "Vamos".

Usledio je ponovo dobar start seta za Argentince, jer su napravili odmah brejk. Ovoga puta je Nadalov servis poklekao i Gonzalez i Molteni su došli do vođstva od 3:0.

Ipak, ubrzo je vođstvo izbledelo. Najpre su Španci na servis Alkaraza uzeli gem bez izgubljenog poena, a onda su isto uradili i na seris Moltenija i najavili novi prekoret u setu.

Počeli su da udaraju lopticu žestoko i Nadal i Alkaraz, a Argentinci na to nisu imali odgovor.

Samo se čekalo kada bi servis mogao da popusti i to se desilo u devetom gemu. Najpre je Nadal odigrao sajajn poen koji je doneo brejk loptu, a potom je Alkaraz vinerom doneo brejk.

Usledio je servis za pobedu, koji Španci nisu propustili.

Ono što naše navijače sigurno najviše zanima, jeste kako je delovao Rafael Nadal, koji je potencijalni rival Novaka Đokovića u drugom kolu.

Nadal će prethodno morati da prođe prvo kolo, u kojem ga čeka duel sa Mađarom Martonom Fučovičem, a taj meč je na programu u nedelju oko 14 časova, drugi na centralnom terenu Filip Šatrije, posle meča ženskog singla Soribes Tormo - Krejčikova.

Nema sumnje, meč će pomno pratiti i Novak Đoković, koji će "studirati" igru svog velikog rivala, koji mu je naredni potencijalni rival.

Nedavno je Nadal propustio trening zbog povrede prepone, njegov trener Karlos Moja je rekao da nije siguran koliko će biti spreman, ali na meču koji je odigrao sa Alkarazom u dubli nije bilo nikakvog znaka povrede.

Iako u dublu nema toliko kretanja kao u singlu i poeni se brže završavaju, kod Nadala se nisu mogle primetiti nikakve boljke, a forhend je udarao snažno kao u najboljim danima.

Ono što je sigurno, imaće Nadal i ogromnu podršku u potencijalnom duelu sa Novakom, jer su se na sve strane vijorile španske zastave, a redovno je neko iz publike dobacivao i bodrio Nadala, dok za Alkaraza nisu preterano marili.

Nole bi mogao da se zabrine da je ovo gledao, ali je najavio da neće. Em Nadal izgleda dobro i spremno, em ima i ozbiljnu armiju navijača iza sebe.

Nadal je i u ovom dublu bio lider, što je možda i očekivano, jer ima više iskustva u dublu, gde se Alkaraz, posebn na startu meča, nije najbolje snalazio. Ali, Nadal je povukao kada je bilo bitno, znao je kada treba da pojača, kada da zaigra agresivnije, a i servis ga je služio sasvim solidno.

Nema sumnje kako turnir odmiče, tako će ovaj dubl biti sve uigraniji, a samim tim i ubojitiji i opasniji. Zbog toga i ne čudi što su jedni od glavnih favorita za zlato u dublu.

Zanimljivo je da bi Nadal naredni meč u dublu sa Alkarazom mogao da ima upravo protiv rivala u prvom kolu singla, jer se ukrštaju sa pobednikom meča Fučovič/Marošan - Grikspor/Kulhof.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić za Telegraf otkrio kako je "ubedio" Jokića da igra za Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pg

    27. jul 2024 | 21:24

    Novak nikad nije BRINUO ko mu je protivnik

  • Lara

    27. jul 2024 | 21:48

    Nema razloga da se zabrine njega ne interesuju pobede drugih igraca vec samo u svoju igru gleda, a Nadal jeste kralj sljake ali... Alkaraz nije princ on treba jos da igra i osvaja pa tek onda da bude princ kako ste ga nazvali 🤔...svaki sportista koji je na olimpijadi zeli zlatnu medalju za svoju zemlju tako i ja zelim da srpski sportisti osvoje zlato prvo za sebe pa onda za svoju zemlju....idemooooo srbi!!!!

  • Tatjana Deutschland

    27. jul 2024 | 23:38

    Nadal je teniser koji bi već trebalo da završi karijeru.Kao čovek je čista nula.Alkaraz je precenjen i pre vremena dignut u nebesa a mora još mnogo da uči.... Novak nema čega da se plaši niti ima razloga za bilo kakav strah.Novak kada igra onako kako samo on ume ne može mu niko ništa.Dosta više o tom naduvanim Špancima.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA