Jago Mateuš korektan, Bruno Kaboklo očajan na startu Olimpijskih igara: Francuzi sa Vembanjamom dobili Brazil

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Gledali smo odličnu utakmicu, ali ne baš odličnu za Bruna Kabokla

Košarkaška reprezentacija Brazila nije uspela da slavi u prvom kolu na Olimpijskim igrama u Parizu protiv domaćina Francuske, pošto su Trikolori bili bolji sa 78:66. Ovo je ujedno bilo i interesantno za navijače u Srbiji, jer se kod Brazila u ekipi nalaze Jago Mateuš iz Zvezde, te Bruno Kaboklo iz Partizana.

Kada je reč o samj utakmici, Brazil je dosta bolje otvorio meč, pokazali su zube, energija ih je nosila u prvih 10 minuta ovog meča.

Ipak, na drugoj strani su imali protivnika koji ima i previše kvaliteta u svojim redovima, što se videlo u nastavku. Francuska je počela dosta bolje da trči, dosta bolje da organizuje i završava napade, dok je Viktor Vembanjama bio nerešiva enigma za Brazilce.

Negde sredinom poslednje deonice je Brazil ponovo prišao na samo četiri poena zaostatka, kada je Francuska u samo tri napada uspela opet da se odlepi.

Bruno Kaboklo Foto: Tanjug / AP

Na kraju, najbolji na meču je bio upravo Viktor Vembanjama sa 19 datih poena i devet uhvaćenih skokova, što je bilo dovoljno za indeks korisnosti od 22. Pratio ga je u stopu Nikola Batum sa 13 poena, te su njih dvojica bili i jedini dvocifreni u ekipi Francuske.

U ekipi Brazila je najbolji bio Leo Meindel sa 14 poena, a 11 je dodao Marselinjo Uertas. Kad je reč o Brunu Kaboklu, on je meč završio sa nula poena, nula skokova i asistencija, uz tri izgubljene lopte, ali i četiri urkadene. Jago je dao samo dva uz veoma loš šut iz igre (1/4), ali je imao čak šest asistencija uz četiri skoka.

(Telegraf.rs)

Video: Kaboklo o "treš toku" sa Jagom, prijateljstvu sa Saldanjom i Novakovim učiteljem kapoere

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA