Strani novinari pitali Novaka o tome što je Nadal nosio baklju na otvaranju OI: Ovakav odgovor nisu očekivali!

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 11

Šmekerski, kao što se od Đokovića i očekivalo

Novak Đoković je uspešno započeo pohod na olimpijsko zlato, jedino što mu nedostaje u karijeri da upotpuni nestvarnu kolekciju svega što je osvojio.

Prva prereka je lagano pređena u vidu Metjua Ebdena, Australijanca koji je usredsređen na dubl mečeve, ali je upao u žreb zbog čudnog pravila ITF-a, koje je Novak žestoko kritikovao posle meča.

Đoković je bio neumoljiv na terenu, fokusiran od starta do samog kraja i slavio je sa 6:0, 6:1 za 54 minuta provedena na terenu.

Nakon završetka meča, Novak je razgovarao sa medijima u miks zoni, a pre dolaska do srpskih medija, gde je pričao i o potencijalnom duelu sa Nadalom, atmosferi na tribinama tokom Olimpijskih igara i šta će se desiti ukoliko se Nadalov meč sa Fučovičem poklopi sa mečom košarkaša Srbije i Amerike, Nole je razgovarao sa inostranim medijima, što smo takođe imali prilike da čujemo.

Jedno od pitanja koje je dobio bilo je i da li je gledao ceremoniju otvaranja igara i kako se osetio kada je Rafaelu Nadalu, pripala čast da kao jedini sportista koji nije Francuz nosi baklju pre samog paljenja plamena.

Rafa je baklju dobio od možda i najboljeg sportiste kojeg je Francuska imala u ovom veku - Zinedina Zidana, a kasnije ju je čamcem dalje predao završnim nositeljima poput Ameli Morezmo, Tonija Parkera, Tedija Rinera...

Nole je na to šmekerski odgovorio i istakao je da je kao teniser bio ponosan što je video da je jedan njegov kolega, ujedno i najveći rival, dobio takvu čast da nosi baklju pre samog paljenja plamena.

- Da, bilo je veoma lepo. Kao teniser, osećao sam ponos što je nekoliko tenisera imalo tu neverovatnu čast da nosi baklju i dobije mnogo pažnje. Za tenisere, to može samo da služi kao veliki podstrek. Svi smo bili srećni zbog toga. On, Serena, Morezmo. Neverovatno je za tenisere da budu prepoznati i poštovani na taj način. Mogu samo da zamislim koliko se dobro osećao i kroz koje emocije je prolazio. To je jedna od najposebnijih prilika ili iskustava koje možete imati kao sportista. Biti nosilac zastave za svoju zemlju na ceremoniji otvaranja i nositi baklju takođe. To je fantastičan osećaj, siguran sam. Selin Dion koja peva sa Ajfelovog tornja i paljenje balona na vreo vazduh bili su vrhunac ceremonije otvaranja - odgovorio je Novak.

Usledilo je i pitanje o potencijalnom duelu sa Nadalom u drugom kolu, ukoliko Španac eliminiše Martona Fučoviča u nedelju.

- Da, to je moguće protiv Nadala. On prvo mora da pobedi svoj prvi meč sutra. Ali, znate, igrati protiv njega je kao finale, zaista, na bilo kojem turniru. Posebno ovde, znajući šta je postigao, šta je uradio za naš sport, posebno ovde na Rolan Garosu, njegov rekord govori za sebe. Tako da se radujem tome. Ako se suočimo, to će možda biti poslednji put da ćemo se suočiti na velikoj sceni. Siguran sam da bi ljudi uživali u tome. Radujem se tome. Biću spreman za taj meč - zaključio je Đoković.

(Telegraf.rs)

Video: Novakov odgovor izazvao aplauz novinara i moćno odgovorio za potcenjivanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    27. jul 2024 | 18:52

    Velika sramota za Pariz.

  • Mihailović

    27. jul 2024 | 18:39

    Nadal je osvojio dve zlatne medalje na OI, a Serena Williams čak sedam zlatnih medalja. Rekord Serene gotovo nemoguće oboriti...

  • Dule

    27. jul 2024 | 19:11

    Ni Serena nije iz Francuske, ni Karl Luis.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA