Italijani siloviti na startu OI: "Azuri" u odbojkaškom derbiju razbili Brazil

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Iako su Italijani bili favoriti pre susreta, meč je u potpunosti opravdao epitet derbija, kako zbog same igre, tako i zbog energije i svega viđenog

Muška odbojkaška reprezentacija Italije savladala je selekciju Brazila sa 3:1, u okviru prvog kola Olimpijskih igara u Parizu.

Iako su Italijani bili favoriti pre susreta, meč je u potpunosti opravdao epitet derbija, kako zbog same igre, tako i zbog energije i svega viđenog.

Prvi set bio je dosta neizvestan do samog kraja. Imali su Brazilci tokom većeg dela prednost, a onda su Italijani u samom finišu ipak okrenuli i slavili sa 25:23.

U drugom setu delovalo je da Italija ima dovoljnu prednost, s obzirom na to da su vodili sa pet razlike, ali ipak se otišlo na razliku, gde su Italijani bili pribraniji i poveli sa 2:0.

Ono što su Brazilci pokušavali u prva dva seta, uspeli su u trećem. U otpunosti su držali ritam, te su dosta lagano smanjili na 2:1, sa 25:18.

Ipak, to je bio njihov maksimum u ovom meču, jer više nisu mogli, te su Italijani slavili sa 3:1.

Italijani su sada prvi u grupi, gde se pored njih i Brazilaca nalaze još i Poljska i Egipat, koji će svoj meč igrati nešto kasnije.

(Telegraf.rs)

Video: Pripreme u Parizu za najspektakularnije otvaranje Olimpijskih igara u istoriji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA