Odbojkaš pedofil izolovan od ostalih olimpijaca, a ovo je izjavio njegov šef

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 8

Van de Felde, sada 29-godišnjak, bio je osuđen na četiri godine zatvora 2016. godine zbog silovanja 12-godišnje devojčice

Holandski igrač odbojke na pesku, Stiven van de Felde, suočava se s velikim negodovanjem zbog svoje prošle osude za silovanje, dok se približava učešće na Olimpijadi u Parizu, izveštava The Sun.

Van de Felde, sada 29-godišnjak, bio je osuđen na četiri godine zatvora 2016. godine zbog silovanja 12-godišnje devojčice koju je upoznao preko interneta kada je imao 19 godina. Pušten je na slobodu 2017. godine.

Zbog povećane pažnje javnosti i sigurnosnih razloga, Van de Felde neće boraviti u Olimpijskom selu niti će davati izjave medijima, prema uputstvima Holandskog olimpijskog komiteta.

Pieter van den Hogenband, šef misije Holandskog olimpijskog komiteta, istakao je da su ove promene u smeštaju bile neophodne.

- On to neće umanjivati. Moramo to poštovati i pomoći mu kao članu tima da bude sposoban da se takmiči - rekao je Van den Hogenband za "The Athletic".

Prošlog meseca, Holandski olimpijski komitet je branio svoju odluku da Van de Felde učestvuje na ovogodišnjim Letnjim igrama, navodeći da je sportista završio obiman rehabilitacioni program.

Međutim, njegovo prisustvo na Olimpijadi u Parizu izazvalo je bes javnosti, uključujući oštre reakcije grupa za ljudska prava, prenosi "The Sun".

Stiven van de Felde Foto: Ožana Jaroslav / ČTK / Profimedia

Peticija kojom se traži od Međunarodnog olimpijskog komiteta da zabrani poznatim seksualnim prestupnicima da se takmiče, dostigla je skoro 81.000 potpisa.

Van de Feldeovo ime je i dalje na registru seksualnih prestupnika u Ujedinjenom Kraljevstvu, prema podacima od 25. jula, navodi "The Athletic".

Nakon incidenta 2014. godine, Van de Felde je savetovao devojčicu, čiji identitet nije objavljen, da uzme pilulu za jutro posle.

Nalog za njegovo hapšenje izdat je nakon što je osoblje klinike za planiranje porodice obavestilo porodicu devojčice i policiju zbog njene starosti.

Godine 2016. priznao je krivicu po tri tačke optužnice za silovanje deteta.

- Doneo sam taj izbor u svom životu kad nisam bio spreman - rekao je Van de Felde za NOS u TV intervjuu godinu dana nakon puštanja na slobodu.

- Bio sam izgubljen i sada imam mnogo više životnog iskustva - rekao je Felde.

Van de Felde se oženio Kim van de Felde, nemačkom igračicom odbojke na pesku koja je takođe obučena kao policajka, 2022. godine, prema "The Athletic". Imaju dvogodišnjeg sina.

Van de Felde će se udružiti s 23-godišnjim Metjuom Imersom u svojoj prvoj utakmici u grupnoj fazi u Parizu u nedelju protiv Italije.

(Telegraf.rs)

Video: Pripreme u Parizu za najspektakularnije otvaranje Olimpijskih igara u istoriji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • uzas

    27. jul 2024 | 10:28

    Zasto je njemu uopste dozvolieno da ucestvuje na olimpijadi. Sramota

  • Leri

    27. jul 2024 | 10:23

    Osudjeni silovatelj pedofil ucestvuje na Olimpijadi ?!?! Ljudi moji da li je ovo realno ?!

  • Ppp

    27. jul 2024 | 10:30

    A Rusi ...e svete

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA