Skandal: Olimpijski šampioni dronom špijunirali trening protivničkog tima, reagovala i francuska policija

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kanada je aktuelni olimpijski šampion, u prvom kolu OI je pobedila Novi Zeland sa 2:1

Selektorka ženske fudbalske reprezentacije Kanade Beverli Pristman smenjena je sa te pozicije zbog špijuniranja protivničke ekipe, saopštio je danas Kanadski fudbalski savez.

Kako je Savez saopštio to odlučeno pošto što su stigle nove informacije vezane za incident, u kojem je kanadska selekcija dronom snimala trening Novog Zelanda, prvog protivnika na Olimpijskim igrama.

Direktor kanadskog fudbalskog saveza Kevin Blu potvrdio je da će Pristman biti suspendovana do kraja Igara, kada će biti održana "nezavisna eksterna istraga".

- Prvo i najvažnije želim da se izvinim reprezentativkama i osoblju Novog Zelanda, kao i igračicama Kanade. Ovo ne predstavlja vrednosti za koje se naš tim zalaže. Ja sam na kraju odgovorna za ponašanje u našem timu - rekla je Pristman nakon incidenta.

Francuska policija je privela analitičara kanadske reprezentacije Džozefa Lombardija kod kojeg je tokom istrage pronađena letilica, kao i snimci sa dva treninga protivničkog tima.

FIFA je u sredu pokrenula disciplinski postupak protiv Pristman, Lombardija i asistentiknje kanadske selektroke Džasmin Mander.

Pomoćni trener Endi Spens će vršiti dužnost selektora dok kraja Igara.

Kanada je aktuelni olimpijski šampion, u prvom kolu OI je pobedila Novi Zeland sa 2:1.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Novak Đoković o promeni podloge, razlogu poraza od Alkaraza na Vimbldonu i očekivanjima na OI

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA