Velika greška organizatora u Parizu: Evo koga su stavili da nosi zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara

 
M. M.
D. U.
M. M. D. U.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 18

Ime "Dušan" ih je očigledno zbunilo iz nekog razloga

Organizatori Olimpijskih igara napravili su veliku grešku na račun srpskog olimpijskog tima u Parizu, kada su u biltenu promašili imena nosioca zastave za našu zemlju!

Maju Ognjenović nisu "dirali", nju u pogodili, ali su umesto vaterpoliste Dušana Mandića, koji je dobio tu čast, stavili tenisera Dušana Lajovića.

Otvaranje OI zakazano je za petak u 19.30 časova, a Maju i Dušana Mandića OKS izabrao je za barjaktare posle sednice 10. jula.

Zastava Srbije Foto: myinfo.raris2024

- Članovi IO prihvatili su predlog Sportske komisije OKS da nosioci zastave Republike Srbije na svečanoj Ceremoniji otvaranja budu višestruki olimpijski, svetski i evropski šampioni - vaterpolista Dušan Mandić i odbojkašica Maja Ognjenović - pisalo je tada u saopštenju.

Srbiju će na Igrama u Parizu predstavljati 112 sportista, a Olimpijske igre održaće se od 26. jula do 11. avgusta. Pomenimo i to da su Maja i Dušan zastavu dobili od predsednika Srbije Aleksandra Vučića na prijemu u Predsedništvu Srbije.

- Nadamo se najvećoj žetvi medalja, da donesemo dvocifreni broj medalja. A i da donesemo jednu, dve ili nijednu, mi ćemo da vas volimo, bodrimo, poštujemo jer znamo da ste dali sve od sebe za svoju zemlju. Jednako će se vašem uspehu radovati u Pirotu, Subotici, Valjevu, Kragujevcu, Beogradu, Banjaluci, Bjeljini, Beranama, Pljevljima i mnogim drugim mestima. Hvala vam još jedanput na posevećnom radu. Da mogu da vam predam zastavu slobode, zastavu jednog naroda nevelikog po broju i po teritoriji, ali velikog po svom ponosu, slobodarskoj tradiciji i želji za pobedom. Želimo vam mnogo pobeda, hvala najlepše - rekao je Vučić tada.

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    26. jul 2024 | 14:02

    Ako neko treba da nosi zastavu to je Novak Djoković

  • Zastava

    26. jul 2024 | 13:59

    Predsednik ce kod nas nositi zastavu.

  • Mikac

    26. jul 2024 | 14:33

    Kad ne nosi AV AV onda treba Boža Maljković on je "vodio" reprezentaciju i nekoliko srpskih klubova pa ima puno zasluga i zato je predsednik OI Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA