Ovo su najplaćeniji sportisti na OI u Parizu: Đoković i Jokić u TOP 20, iznenadiće vas ko je prvi

 
M. M.
M. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 6

Na listi se uglavnom nalaze košarkaši

Olimpijske igre u Parizu zvanično počinju u petak popdone, za kada je zakazano spektakularno otvaranje pored reke Sene, i trajaće sve do 11. avgusta! Najbolji trkači, plivači, košarkaši, fudbalske zvezde, gimnastičari i mnoge druge sportske ličnosti takmiče se za svoju zemlju u nameri da osvoje medalju.

Novčana nagrada koja može da se osvoji na OI ne postoji, ali parama prosto ne može da se kupi taj osećaj ponosa kada braniš boje svoje zemlje i slušaš himnu ukoliko se nađeš na postolju.

Mnogo je multimilionera koji se takmiče na Olimpijskim i koji žele da dodaju zlatnu medalju u svoje biografije, tako da je svima jasno da u Parizu gledamo sportiste sa visokom neto vrednošću.

Kada su u pitanju srpski sportisti, prema navodima sajta "Sportico", najviše vredi Nikola Jokić koji je na 9. mestu sa zaradom od 54.7 miliona. Novak Đoković se nalazi na 18. mestu sa je 38.7 miliona dolara. Novak je i drugi teniser na listi TOP 20, jer je na 13. poziciji Karlos Alkaraz sa navodnom zaradom od 45 miliona.

Lebron Džejms je možda najplaćeniji Amerikanac na Olimpijskim igrama 2024, ali nije broj 1 od svih zemalja. Ta čast pripada španskom golferu Jonu Ramu (210 miliona). Ram je jedan od pet golfera koji se nalaze u prvih 20 najplaćenijih olimpijaca za 2024. godinu.

Većina najbolje plaćenih sportista u Parizu su košarkaši. Od 20 najboljih, njih 13 igra u NBA. Džejms je broj dva sa zaradom (127.7 miliona dolara), Stefon Kari je treći sa 101.9 milina dolara, na četvrtom je Janis Adetokumbo sa 100.8 miliona dolara, dok Kevin Durent na 5. vredi 89.7 miliona dolara.

Evo i kompletne liste TOP 20 sportista, prema navodima Sportika:

Najplaćeniji igrači na OI Printskrin: sportico.com

(Telegraf.rs)

Video: Novak Đoković o tome kako se oseća i koga će da gleda od srpskih sportista na OI

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    26. jul 2024 | 10:11

    Moram da počnem da igram golf.To može i pod stare dane.

  • Перагеније

    26. jul 2024 | 14:01

    Невероватно, Јокић има три емвипи наслова, а ови полутани ниједан, али су зато много изнад...

  • Dzoni

    26. jul 2024 | 13:35

    Pa kako Alkaraz više od Noleta kad Nole igra tenis 20 godina. Koliko će onda zaraditi Alkaraz posle 20 godina igranja tenisa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA