Božidar Maljković "pecnuo" Francuze na izložbi u Srpskoj kući: "Mnogo ste nas izdali kod bombardovanja"

 
S. T.
D. U.
S. T. D. U.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije kaže da su veze između naše zemlje i Francuske mnogostruke

Olimpijske igre u Parizu biće spektakularno otvorene sutra na Seni sa početkom od 18.00 časova, a naša delegacija brojiće ukupno 112 takmičara i svi se nadamo da će nas naši sportisti obradovati sa dosta medalja.

U to ime je u Srpskoj kući organizovana specijalna izložba na kojoj je između ostalog govorio i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković.

On je pričao i o odnosima Srbije i Francuske, a podsetio se jedne anegdote kada je razgovarao sa nekadašnjim francuskih političarem, Žakom Širakom, a dotakao se i bombardovanja nekadašnje SR Jugoslavije.

- Živeći u Parizu 30 godina, moj stan je 10 minuta odavde, ja sam stalno dolazio u ovu kuću. Slušao koncerte, pijaniste, slikare i tako dalje... Tu sam upoznao Ljubu Popovića velikog i kupio sam njegove slike koje i dan danas stoje u mom stanu. Te 1924. godine baš u Parizu, dva naša rvača su osvojili zlatne medalje. Mnogostruke su veze između Srbije i Francuske. Mnogo ste nas izdali kod bombardovanja. Niste bili na pravoj strani. Ja sam imao prilike da upoznam gospodina Širaka, pa smo malo pričali o tome. Da završim sa onim što stoji na spomeniku prijateljstva Srbije i Francuske na Kalemegdanu u Beogradu - "Volite Francusku, kao što je ona volela vas". Taj spomenik se nalazi u blizini ambasade Francuske u Beogradu. Svima želim puno sreće, dobrog zdravlja i nama dobrih rezultata naših olimpijaca - rekao je Božidar Maljković.

(Telegraf.rs)

Video: Novakov odgovor izazvao aplauz novinara i moćno odgovorio za potcenjivanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA