Sudije iz Hrvatske, BiH i Slovenije sude košarkašima na Olimpijskim igrama: Srbija bez predstavnika

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Sukob Evrolige i FIBA ostavlja traga

Košarkaški turnir na Olimpijskim igrama uskoro kreće i sve oči naše nacije biće uprte na okršaj Srbije i Amerike koji je na programu u nedelju od 17:15. Orlovi su ponovo učesnici nakon jednog propuštenog turnira, a očekivanja su svakako daleko veća od onih koja su postojala pre Svetskog prvenstva prošle godine.

Srbija se nalazi u grupi koju mora da prebrodi pošto su Južni Sudan i Portoriko rivali koji bi morali da budu srušeni ukoliko želimo u nokaut fazu.

Pored košarkaša i sudije su sastavni deo OI, pa tako FIBA uvrstila čak trideset imena na spisak za muški i ženski turnir, međutim tu nije bilo mesta za arbitre iz naše zemlje.

Usled sukoba FIBA i Evrolige, arbitri koji dele pravdu u elitnom evropskom klupskom takmičenju nemaju mesta u Parizu, što je još jedan pokazatelj celokupnog problema.

Interesantno je to što će region ipak imati čak tri predstavnika u Francuskoj i u ovom segmentu. Tako se na listi sudija nalaze Martin Vulić, Ademir Zurapović i Boris Krejić iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Još uvek nije poznato ko će suditi Srbiji u prvom okršaju protiv Drim tima.

(Telegraf.rs)

Video: Petrušev otkrio kako su Orlovi pratili Novaka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tirana zna

    25. jul 2024 | 19:19

    Pitajte Tiranu zasto nema sudija..zasto ih nije bilo i u fudbalu..titrana i privatni savez srozali su kosarku i fudbal do nivoa sprdnje..to njima i odgovara posto su oni prva sprdacina ..

  • Uh

    25. jul 2024 | 19:05

    Samo da je Englez umesto Slovenca, onda bi bilo u kompletu.

  • Marko

    25. jul 2024 | 20:06

    Zasto ??? 😁😁😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA